Büro memurlarının özlük hakları için Ankara'ya yürüyüş

Büro memurlarının özlük hakları için Ankara'ya yürüyüş

Büro Memur-Sen, kamu çalışanlarının uğradığı mali ve özlük kayıplara dikkat çekmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, çalışanların fazla mesai ücretlerinin kaldırılması ve diğer hak kayıplarını İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürüyerek protesto edeceğini söyledi.

Bakırköy Adliyesi önünde bir araya gelen Büro Memur-Sen üyesi kamu çalışanları, fazla mesai ücretlerinin kaldırılması ve özlük haklarında yaşanan kayıpları protesto etti. Ellerinde ‘Ücreti yoksa fazla çalışmada yok’ yazılı pankart taşıyan grup adına Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan bir açıklama yaptı. Kamu çalışanlarının mali ve özlük haklarının her geçen gün kötüye gittiğini belirten Yazgan, kamu çalışanlarının 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile fazla mesai ücretlerinin ellerinden alındığını kaydetti. Yazgan şöyle konuştu: "Bu kararname ile kamu çalışanlarımızın hakları ellerinden bir bir alındı. Ek ödemelerimiz, ikramiyelerimiz ve ardından fazla çalışma ücretlerimiz kesildi. Kamuda fazla mesai üreten kurumlarımızda çok büyük sıkıntılar var.”

Yürüyüşün yarın Kartal Adliyesi önünde ve yol üzerindeki diğer illerde de basın açıklaması yaparak devam edeceğini anlatan Yazgan, “İnşallah 14 gün sonra Ankara’ya ulaşmak istiyoruz. Hak kayıplarını, kamu çalışanlarından aldığımız bordrolar ile belgeleyerek Ankara’da Sayın Başbakan’a, hükümete ve yetkililere iletmek üzere mücadelemizi başlattık. Ayrıca 2013 yılında verilen yüzde 3’lük komik ve sadaka zammı da protesto etmek için yürüyeceğiz. 4C’lilere kadro verilmesi için, sözleşmelilere kadro verilmesi için, yurtdışı personelinin kadro alması ve sorunlarının çözülmesi için yürüyeceğiz.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Yazgan ve beraberindeki bir grup Bakırköy Adliyesi önünden Ankara’da son bulacak yürüyüşü başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.