Burun kıran polis yandı

Burun kıran polis yandı

Polis memuru, bir zanlıya kafa atıp burnunu kırdı. AİHM Türkiye’yi 15 bin 700 euro tazminata mahkum etti. Tazminatı, polis ödeyecek.

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görevli bir polis memuru, gözaltına alınan zanlıya kafa atarak burnunu kırdığı gerekçesiyle, 15 bin 700 euro tazminat ödeyecek.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye’yi mahkum etiği bu davada, devletin ödediği tazminat, A.Ç adlı polise rücu edilecek.


İstanbul TEM Şubesi ekipleri 29 Ekim 2001 tarihinde "Devrimci Mücade Birliği" dergisinin bürosunda arama yaptı ve 4 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon sırasında polise direndiği öne sürülen  derginin sahibi Şafak Gümüşsoy, bir polisin kafa atması sonucu burnunun kırıldığını belirterek şikayetçi oldu.

Açılan davada, polis memuru A.Ç suçlu bulundu ve 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza paraya çevrilip tecil edildi. Yargıtay’ın kararı bozmasından sonra da, zaman aşımı dolduğu için dava düştü, polis de görevine döndü.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun bu konudaki soru önergesine verdiği cevapta, 15 bin 700 euro tutarındaki tazminatın, Şafak Gümüşsoy’a ödendiğini, bu paranın polis memuruna rücu edilmesi konusundaki işlemlerin ise, Maliye Bakanlığınca yürütüldüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.