Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonunda İkinci Dalga

Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonunda İkinci Dalga

İstanbul'da Başbakan Erdoğan'a uzanan dev bir rüşvet operasyonu için düğmeye basıldı. İddiaya göre, savcılık Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 30 kişi için yakalama kararı çıkardı ancak emniyet talimatı uygulamadı. Bu diren

İstanbul Başsavcılığı'nın Başbakan Erdoğan'a uzanan dev bir rüşvet ve yolsuzluk operasyonu için düğmeye bastığı ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün operasyona karşı direndiği iddia edildi. Operasyonun mali boyutunun 100 milyar doları bulduğu öne sürülüyor.

İddiaya göre savcı Muammer Akkaş; Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah TİVNİKLİ, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman ve BİM'in sahibi Mustafa Latif Topbaş gibi kritik isimlerin de aralarında olduğu 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.


Emniyetin bu isimlere operasyon yapmamak için ayak dirediği öne sürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önceki gece Organize Suçlar, Terörle Mücadele ve Mali Suçlar şubelerinde görev yapan tüm polislerin görevden alınmasını ve şubelerde görevli polis memuru olmamasını gerekçe gösterdiği belirtiliyor.


Kulislerde savcılığın bu gerekçeye yanıt olarak yeni atanan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile İstanbul Vali'si Hüseyin Avni Mutlu hakkında "görevi yapmamak" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduğu konuşuluyor.
Adliye ve emniyet kulislerini karıştıran iddialar hakkında ilk açıklama İstanbul Başsavcılığı'ndan geldi. Başsavcılık; "Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yürütülen bir soruşturma olmadığını" ifade etti. Açıklamanın terörle mücadele kanunu kapsamındaki soruşturmalarla sınırlı tutulması dikkat çekti.


Soruşturmada ismi geçen isimler arasında uluslararası terör finansörü Yasin El Kadı'nın da bulunduğu belirtiliyor.


Kaynak: ulusalkanal.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.