Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün:  Teknik kadro devre dışı kaldı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: Teknik kadro devre dışı kaldı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “kentsel dönüşüm yasasının yanlış hazırlandığını belirterek, “Belediyelerde, yetişmiş mimar, mühendis kadrosunda on binlerce teknik adam maalesef devre dışı bırakılmıştır” dedi.

 Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece Orkide Sokak Arıkan Sitesi’nde bina sakinleri ile anlaşarak kentsel dönüşüme tabi tutulan binanın yıkımını bizzat kendisi başlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün kentsel dönüşüme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

 Türkiye genelinde kentsel dönüşümün kaçınılmaz olmasına rağmen kentsel dönüşüm yasasının eksik hazırlandığını belirterek tepkisini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Bu yasa ile birlikte Türkiye genelinde belediyelerde yetişmiş mimar, mühendis kadrosunda on binlerce  teknik adam maalesef devre dışı bırakılmıştır”dedi.

Kentsel dönüşüm yasasını yetersiz bulan Başkan Akgün, “Bu yasanın çok daha kapsamlı olarak hazırlanabilip çok daha iyi çıkartılıp çok daha büyük katkı sağlanabilirdi. Belediyelerdeki yetişmiş elemanların devre dışı bırakılması son derece yanlıştır. Kentsel dönüşüm İstanbul depremi için bir katkıdır ama İstanbul’un dönüşümünü depremin bekleyeceği söylenemez. Onun için çok hızlı davranmak zorundayız. Yaşayacağımız bir depremde çok can ve mal kaybı olacaktır. Bunun kaçınılır tarafı yok. Bu nedenle şimdikinden çok daha hızlı davranmamız lazım” dedi.

KUMBURGAZ’DA DÖNÜŞÜM

Büyükçekmece ilçesi dahilinde kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Akgün Büyükçekmece’nin İstanbul da örnek bir yapılaşmaya sahip olduğunu belirtti. Akgün; “Büyükçekmece inşaat sektöründe yeni gelişen bir şehir. Yapılan binaların tamamı imar planlarına, ruhsatına uygun olarak yapıldığından Büyükçekmece de kentsel dönüşüm olgusu genel anlamda yaşanmayacaktır. Kumburgaz çevresinde kumun üzerinde yapılan eski bloklarda kentsel dönüşüm düşünülüyor. Bir de şehrimiz içerisinde çok önceden yapılmış veya yapılırken tekniğine uymamış tehlike arz eden binaları yıkıp belediyenin çeşitli imkanlarıyla yeni inşaatları yaptırtıyoruz. Her yerde tek tük bu tip teknik olarak eksik veya çok eski zamanda yapılmış çeşitli binalar var, bunlarında yıkımları devam edecek. Yerlerine de yeni inşaatlar yapılacak. Bizim bölgesel anlamda büyük alanları kapsayan dönüşecek binalarımız yok. Büyükçekmece de yüzde bir oranında kentsel dönüşüm olacaktır” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece’nin İstanbul da kentsel dönüşüm yasasına uygun örnek bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Akgün, teknik ekibiyle birlikte çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.