Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım çalışmaları hızını kesmeden devam ediyor.

 Belediyesi,  genelinde depreme karşı tedbir amaçlı başlatılan, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 37. yıkım çalışmasını başarıyla gerçekleştirdi. Atatürk Mahallesi Ozan sokakta kentsel dönüşüm kararı alınan 4 katlı bir binanın yıkımı belediye ekipleri tarafından yapıldı. Kentsel Dönüşüm kapsamında 37. binanın yıkıldığını belirten  Belediye Başkanı Dr. , "Yanında bulunduğumuz binaya, buradan baktığınızda deniz manzaralı, süper bir bina gibi görünüyor. Ama içerisine girdiğiniz zaman veya kiriş kolonlarına baktığınız zaman doğru düzgün demir yok. Bir senede bir kat yapılmış daha sonra bir demir ve bir beton ile ikincisi, üçüncüsü yapılmış. Biz bu yapıları aynı diş doktorunun çürük dişleri temizlediği gibi çürük binaları temizliyoruz" dedi.

 ilçesindeki kentsel dönüşümler hakkında bilgi veren Başkan Akgün, "Dönüşümümüz aslında 1983 de başlamıştı. Şehirde her bina ruhsatlı, burada kaçak inşaat yok. Gecekondu yok. Bu yüzden geri dönüşüm sorunumuz da yok" şeklinde konuştu.

 de böyle bir binanın faaliyete geçmesi en az 4 ile 6 ay olduğunu vurgulayan Başkan Akgün, inşaatın gerçekleştirilmesi hakkında da bilgiler vererek, "İnşaat teknolojisine uygun yapılmayan binalara ya da bundan 20-30 sene önce yapılan binalarda kullanılmış olunan malzemelerin çürüklüğü tespit edilmiş ve yıkım kararı alınmıştır. Bunun sonucunda mal sahibi vatandaşlarımızı çağırıp, senin bu evin yıkılacak. Bu süre zarfında biz her türlü desteği veriyoruz. Yeter ki siz binanızı yenileyin diyerek halkımıza yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Öte yandan yıkıma verilen ara sırasında  Belediyesi'nin çalışanlara ve mahalle sakinlerine ikramlarda bulundukları da gözlendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.