Büyükçekmece'de takı tasarımı tutuldu

Büyükçekmece'de takı tasarımı tutuldu

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Sanat Merkezi'nde Takı Tasarımı Eğitimi gören öğrenciler birbirinden şık ve farklı ürünleri tasarlamaya devam ediyor.

Değirmen Park Sanat Merkezi'nde bir yıl boyunca takı tasarımının inceliklerini öğrenen öğrenciler yaptıkları ürünleri Büyükçekmece Belediyesi'nin tahsis ettiği noktalarda sergileme ve satışa sunma fırsatı buluyor. Eğitmenliğini İnci Tokdil'in yaptığı takı tasarım atölyesine 17 öğrenci devam ediyor. 

Takı tasarımdan boncuk işlemeciliğine kadar farklı bir çok tekniği öğrettiklerini belirten İnci Tokdil, kursiyerlerin cep harçlıklarını bu yolla çıkardıklarını belirtti. Tokdil, "Hanımlarımız her biri birbirinden şık ve farklı takıları tasarlarken bu yolla birkaç saatliğine de olsa deşarj oluyorlar. Yaptıkları ürünleri çeşitli noktalarda sergileyerek ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar" dedi. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Halk Akademilerinde branşları belirlerken bayanların ev ekonomisine katkı sağlayabilecekleri dersleri seçtiklerini belirterek, "Önemli olan halkımız boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini ve bir şey öğrenirken de keyifli vakit geçirmelerini sağlamak, hem de ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri imkanı yaratmak hedefimizdir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.