Büyükşehir önlem aldı, kar yağışı gecikti

Büyükşehir önlem aldı, kar yağışı gecikti

İstanbul'da yoğun kar yağışı beklentisi Büyükşehir Belediyesi'ni alarma geçirdi. Kar kürüme ve tuzlama araçları ana arterler ve oto yollar üzerine konuşlandırıldı ancak dün geceden beri beklenen kar yaşığı gerçekleşmedi.

 Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da da dün geceden itibaren yoğun kar yağışı olacağı beklentisi Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. Daha önce yağan karda yaşanan olumsuzluklardan dolayı eleştiri alan Belediye, ana arterlere ve oto yollara kur kürüme ve tuzlama araçları yerleştirdi. Yol kenarlarına tuz yığan Belediye, tam kadro teyakkuza geçti ancak beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Belediye ekiplerinin güzergahlardaki önlemleri sürüyor. 

Güzergahlarda önlem alan görevliler de kar yağışının akşam saatlerinde beklendiğini, bu nedenle yoğun şekilde tedbir alındığı anlattı. 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi’nin bugün çok bulutlu, akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), Çanakkale Boğazı'nda kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.