Büyükşehir'den yılbaşı tedbirleri

Büyükşehir'den yılbaşı tedbirleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların güvenli ve sorunsuz bir şekilde yeni yıla girmesi için güvenliği artırıcı ve ulaşımı rahatlatıcı bir dizi önlem aldı. Zabıta, itfaiye, yol bakım müdürlüğü, AKOM ve İSKİ ekipleri, yılbaşında görev yapacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 31 Aralık yılbaşı gecesinin rahat ve huzurlu geçmesi için zabıta görevlileri tarafından eğlence yerleri, restoranlar ve ulaşım araçları başta olmak üzere işletmeler denetlenecek. Ayrıca, yılbaşını eğlence mekanlarında kutlayacak vatandaşların evlerine güvenle ulaşması için toplu ulaşım araçlarının gece saatlerinde de çalışmaya devam edeceği belirtildi. 

Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından Avrupa ve Anadolu yakalarında minibüs, taksi ve dolmuşlar kontrol edilecek. Aynı zamanda ekipler, yılbaşı gecesi saat 20.00'den itibaren yeme, içme, konaklama ve eğlence yerlerinde denetimlerde bulunacak. Vatandaşlardan ve ilçe belediyelerinden merkeze gelen müracaatlar üzerine ekipler ilgili yerlerde kontrollerini yapacak.

İtfaiye Müdürlüğü'nün görevli sayısını normal güne göre iki kat arttırılacağı gecede, hava şartlarının kötü olması durumunda Yol Bakım Müdürlüğü ve AKOM ekipleri de görev başında olacak. Ayrıca İSKİ, tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri alacak ve nöbetçi ekip sayısını artıracak. 

ULAŞIM TARİFELERİ

Yılbaşını eğlence mekânlarında ve dışarıda kutlayacak vatandaşların evlerine güvenle ulaşması için toplu ulaşım araçları gece saatlerinde de çalışmaya devam edecek.

İETT, yılbaşı için hazırlanan normal ve ek sefer programına göre otobüs seferleri gerçekleştirecek. İstanbul’un temel ulaşım bölgelerine göre düzenlenen programda, ihtiyaç halinde otobüs seferlerine ilaveler yapılabilecek. Ayrıca, Metrobüs Hattı’nda halen 24 saat olarak gerçekleştirilen seferler, 31 Aralık yılbaşı gecesi de aralıksız sürecek. 

Ulaşım A.Ş. de yılbaşı münasebetiyle artacak yoğunluğa paralel olarak sefer sayılarını artıracak. Yılbaşı gecesi M2 Şişhane-Hacıosman Metro Hattı’nda seferler sabaha kadar sürdürülecek. Ullaşım A.Ş.’ye bağlı hizmet veren diğer raylı sistem hatlarında ise gece 02.00’ye kadar hizmet verilecek. 

Yılbaşı gecesi M2 Şişhane-Hacıosman Metro Hattı’nda seferler sabaha kadar sürdürülecek. F1 Taksim-Kabataş Füniküler, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay, M1 Aksaray-Havalimanı Metro, M4 Kadıköy-Kartal Metro hatlarında seferler 02:00’ye kadar sürecek.

Şehir Hatları, yılbaşı gecesi artacak yoğunluğa paralel olarak bazı hatlarda gece 01:00 ile 01:30’a kadar ek vapur seferleri düzenleyecek. Ayrıca şehir hatlarında iki kıta arasında ulaşımın rahatlıkla sağlanabilmesi için gece geç saatte 8 hatta ek sefer uygulaması yapılacak. 01:00 - Kadıköy – Kabataş, 01:00 - Kadıköy – Karaköy, 01:00 - Kadıköy - Beşiktaş, 01:00 - Üsküdar – Eminönü, 01:00 - Üsküdar – Beşiktaş, 01:30 - Karaköy – Kadıköy, 01:30 - Kabataş – Kadıköy, 01:30 - Beşiktaş – Kadıköy, 01:30 - Eminönü – Üsküdar, 01:30 - Beşiktaş – Üsküdar

Yılbaşı gecesi acil aramalar için şu telefonlar kullanılacak:

Hızır Acil: 112 
Polis: 155
İtfaiye: 110
İSKİ: 185
İGDAŞ: 187 
İDO: 444 44 36
Ulaşım A.Ş: 444 00 88
Şehir Hatları:444 18 51
İETT: 212 245 07 20
Zabıta Müdürlüğü: 0212 521 84 65

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.