Çaldıkları kasayı hamala taşıttılar

Çaldıkları kasayı hamala taşıttılar

Laleli'de girdikleri tekstil atölyesinden 400 kilogram ağırlığındaki kasayı çalan şüphelilerin, çaldıkları kasayı hamallara taşıttıkları ortaya çıktı.

Olay, Fatih ilçesine bağlı Laleli'de meydana geldi. Şüpheli 3 kişi gözlerine kestirdikleri bir tekstil iş yerinden kasa çaldılar. Zanlılardan biri demir kepengi kestikten sonra diğer zanlılar içeri girip kasayı götürmek istedi. 400 kilogram olan kasayı taşıyamayınca Azeri olan hırsız, yanına aldığı 3 hamalla kasayı çuvalın için içine koyarak taşıttı. Yaklaşık 1 kilometre boyunca kasayı taşıyan hamallar, Aksaray'daki bir dükkana getirdi. Burada oksijen kaynağıyla kasayı açmaya çalışan zanlılar, kasayı açmak için bir gün uğraştılar. 

Olay üzerine ihbar alan güvenlik güçleri, kasa hırsızlığının gerçekleştiği yerdeki yaklaşık 100 güvenlik kamerasını izleyerek google map'ten zanlıların geçtikleri yerleri tespit etti. Güvenlik kameralarını takip ederek sokak sokak gezen polisler güvenlik kamerasının olmadığı sokağa geldiklerinde ise kaldırımın demir bir cisimle çizildiğini fark etti. Bunun üzerine kaldırımın çizildiği yerdeki dükkana giren güvenlik güçleri, oksijen kaynağı bittiği için kasa açma işlemine ara veren zanlıları kıskıvrak yakaladı. 

Fatih Asayiş Büro ekipleri ile İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda kasanın getirildiği dükkanın sahibi, Azeri R.M. ve 3 hamal gözaltına alındı. Asıl hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen 2 kişinin arama çalışmaları ise devam ediyor. 

Şüphelilerden dükkan sahibi ile 3 hamal olayla ilgileri olmadığı için serbest kalırken, kasadan çıkan 12 bin TL nakit para ile senet ve çekler kasa sahibine teslim edildi. 

Öte yandan çalınan kasanın hamallar tarafından taşınması güvenlik kameralarını yansıdı. Tekstil dükkanından aldıkları kasayı çuvala koyan hamalların yaklaşık 2 saat boyunca taşıdıkları kasayı oksijen kaynağı ile kesecekleri dükkana taşıdıkları görülüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.