“Çamlıca kulelerden temizlenecek“

“Çamlıca kulelerden temizlenecek“

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Tepesi'ne yapılacak cami projesi yarışması ile ilgili olarak, "Her iki bayan mimarın ortaya koyduğu bakış çizgisi takdire şayandır. Son durumu arkadaşlar bize sunacaklar, ondan sonra adımları atacağız. Çamlıca Tepes

Başbakan Erdoğan, beraberindeki bakanlar, milletvekilleri ve işadamlarından oluşan bir heyetle Mısır'a gitti. Kahire'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 

Bir soru üzerine Erdoğan, Çamlıca Tepesi'nde yapılacak cami projesi ile ilgili şunları söyledi: "Bu konuda 90'ı aşkın proje bu yarışmaya katıldı. Projeler içerisinde değerlendirmeler yapıldı. Birinciliğe laik bir proje maalesef olmadı. Şu anda görüldüğü kadarıyla bir ilk on ortada var. Şu anda bunun değerlendirmesini arkadaşlarımız yapıyorlar. Nihai değerlendirmeden sonra bazı yerlere müdahaleler de olabilir. Ondan sonra hayırlısıyla Çamlıca Tepesi'nde bu İstanbul'umuz için önemli eserin temelini atar ve süratle bittiğini görmeyi temenni ederiz. Mimarlar olaylara matematik olarak bakmazlar. Her mimarın farklı bir yorumu vardır. Bu da doğaldır.



'ÇAMLICA TEPESİ KURTULMUŞ OLACAK'
"Ben çoğu zaman bazı mimar arkadaşlarımızın çizgilerini anlarım. Burada da buna benzer farklı yorumlar vardır. Onun için de bunun üzerine bu kadar talebin olması önemliydi ama her iki bayanın bu konudaki ortaya koyduğu bakış, çizgi yansıtmaları falan takdire şayandır. Son durumu arkadaşlar bize sunacaklar, ondan sonra adımları atacağız. Burada sadece Çamlıca'daki cami olayı değil. Bütün kulelerden büyük Çamlıca temizlenmiş olacak. Buna TRT televizyon kulesi de dahil. Bunları küçük Çamlıca'da tek kulede toplama kararımız var. Bu kule özellikli bir kule olacak. O kirlilikten de inşallah Çamlıca Tepesi'ni kurtarmış olacağız. Bir de baz istasyonları sebebiyle bazı sıkıntılar meydana geliyordu, onları da minimize edecek adımları atmış olacağız."
 




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.