'Çamlıca'ya cesamet değil, zerafet lazım'

'Çamlıca'ya cesamet değil, zerafet lazım'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca'ya Kırım'daki gibi bir 'Ak Mescit' yapılmasını önerdi. Günay, yeni yapılacak caminin cesametiyle değil zarafetiyle öne çıkması gerektiğini savundu. Günay, yapılacak projelerde "İstanbul'un gözünü çıkarmamak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) kahvaltılı toplantısına katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Günay, davetlilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı. Günay, Çamlıca'ya yapılması planlan camiyle ilgili görüşlerini de il kez kamuoyuyla paylaştı. İstanbul'un çok fazla geliştiğinin ve büyüdüğünün altını çizen Ertuğrul Günay, İstanbul'un yeni kültür merkezlerine ve yeni nikah salonlarına ihtiyacı olduğu gibi yeni camilere de ihtiyacı olduğunu belirtti. 

'İSTANBUL'UN GÖZÜNÜ ÇIKARMADAN'

"Bunları İstanbul'un gözünü çıkartmadan yapmak lazım" diyen Günay, doğal ve tarihsel yapılar ile özgün mimariyi bozmamaya özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ertuğrul Günay, mimari teknikler ve yapı malzemesi bu kadar gelişmişken, oturup var olanlardan birinin taklidini yapılmaması gerektiğini savundu. Günay, Çamlıca'ya yapılacak caminin iki binli yıllara yakışır, İslam mimarisinin geleneğini koruyan, büyüklüğü ile değil güzelliği ile ön plana çıkan bir cami olması gerektiğini ifade etti. "Marifet büyük bir şey yapmak değil zarif bir şey, güzel bir şey yapmak." diyen Bakan Günay, yeni caminin boğaza mücevher gibi dizilmiş camilerin tacı olması gerektiğini söyledi. 

Günay Çamlıca'ya, Kırım'da bulunan Ak Mescit gibi bir cami yapılması önerisinde bulundu. "İstanbul'da bir Ak Mescit yok. Böyle mücevher gibi bir şey yapalım. Bakın Kırım'da var, Kazan'da var ama İstanbul'da yok. Cesametiyle değil zarafetiyle ortaya çıksın, pırıl pırıl olsun. Tacın yakutu gibi orada gözüksün. Hatta adı da Ak Mescit olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.