Cemaate deprem dersi

Cemaate deprem dersi

Güngören Belediyesi ve İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından başlatılan bir projede ‘Bir Saat Bir Hayat’ cami cemaatine deprem eğitimi verildi.

AFAD, deprem gerçeğine dikkat çekmek, İstanbulluları depreme karşı bilinçlendirmek ve olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirmek için eğitimler veriyor. “Bir Saat Bir Hayat” eğitimleri kapsamında bilgi evleri, halk eğitim merkezi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitimlerini sürdüren belediye, afet eğitimini bu kez camiye taşıdı. Kuyulu Camine namaza gelen cemaate İkindi Namazı sonrası afet konusunda bilinçlendirme, afet öncesi ve sonrası neler yapılacağına ilişkin dersler anlatıldı.

Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefi Kadir Zengin, doğal afetler ve depremden korunmanın yollarını anlattı.

Seminerlerin amacının olası doğal afetlere karşı vatandaşları bilgilendirerek hazırlıklı olmalarını ve herhangi bir afet yaşandığında en az zararla atlatabilmek olduğunu belirten Zengin, “Afetlerde en büyük risk, ‘eğitimsiz insan’dır. Bana bir şey olmaz mantığıyla hareket edersek bunun neticesi acılar olur. İnsanların önlemlerini alması gerekiyor. Türkiye’nin deprem kuşağında olduğu artık yadsınamaz bir gerçek. Bu yüzden zeminin şartlarına uygun bina yapılmalı, evin içerisindeki eşyalar mantolama sistemiyle sabitleştirilmeli. Bu şekilde ölüm oranlarının düştüğünü görebiliriz” diye konuştu.

Afet sırasında sakin olunması gerektiği konusunda cemaati uyaran Zengin “Eğitimlerin ihmal edilmesi durumunda afetten zarar gören kişilerin sayların artacağını, tedbir alındığı takdirde zararı minimuma indirileceğini” şeklinde konuştu.

Bir saat süren eğitimde, evde deprem afet planı yapılması, deprem çantası hazırlanması, dışarıda toplanma yeri belirlenmesi gerektiği slayt ve görsel desteklerle anlatıldı. Afet eğitimini ilgi ile izleyen cami cemaati çeşitli sorular sorarak, depremden korunma konusunda bilgiler aldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.