Cemal Canpolat CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı devraldı

Cemal Canpolat CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı devraldı

35. Olağan İl Kongresi'nde İstanbul İl Başkanlığına seçilen Cemal Canpolat, CHP'nin Şişhane'de bulunan İstanbul Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görevi Murat Karayalçın’dan devraldı.

"KAZANANI, KAYBEDENİ YOK"

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Murat Karayalçın, “Sayın Başkanımızdan ve göreve seçilen arkadaşlarıma huzurlarınızda başarı dileklerimi sunuyorum. Bu seçimin devredeni, devralanı, kazananı, kaybedeni yok. Biz hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Şimdi Cemal kardeşim, görevi benden devralıyor, bayrağı benden devralıyor. İçtenlikle inanıyorum ki göreve gelmiş arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını bize göre daha da ileri noktaya taşıyacaklardır. Bundan en ufak bir kuşkum yok. Benim eski il başkanı olarak görevim, sevgili kardeşime ve göreve gelen kardeşlerime yardımcı olmaktır. Ben bugün Ankara'ya dönüyorum. Ama ister Ankara'da olayım, ister İstanbul'da ben kendi görevimi böyle görüyorum. İstanbul'da partimizin bundan sonra elde edeceği başarı bundan sonra partimiz için çok büyük bir fırsat niteliğini taşıyacaktır" dedi.

“BİZ 2019 YILINDA İSTANBUL'U MUTLAKA KAZANACAĞIZ"

Murat Karayalçın, CHP'nin kurultaya gittiğini belirterek, “Partimizin yönetimi de yenilenecek. Yeni yapıyla birlikte seçimlere kadar geçecek 3 yıllık süreyi çok iyi biçimde değerlendirmeliyiz. Çok iyi bir biçimde değerlendireceğimize inanıyorum. Bir yıllık görev sürem içinde gördüm ki; biz 2019 yılında İstanbul'u mutlaka kazanacağız. İstanbul yönetimini mutlaka elde edeceğiz. Ben bunu gördüm, buna dokundum, bunu hissederek söylüyorum. Bunun için çalışmamız gerekiyor, kendimizi yeniden yapılandırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Karayalçın, “İstanbul 2019, sosyal demokrat belediyecilik ve kentsel dönüşüm ve de CHP'nin İstanbul'da yeninde örgütlenmesini ön gören 3 metni 3 projeyi kongremizin değerlendirmesine sunduk. Oy birliği ile kongremiz bu çalışmaları kabul etti" dedi.

“SİZİN ÇİÇEK DAHA FİYAKALIYMIŞ"

Karayalçın, konuşmasının ardından Canpolat'a çiçek verdi. Ardından Murat Karayalçın, kendisine Canpolat'ın çiçek verdiği sırada, demetin daha büyük olması üzerine “Sizin çiçek daha fiyakalıymış" dedi. Karayalçın'ın bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

“BUNDAN SONRA PARTİNİN SOL YANI AĞIRLIKLI MÜCADELENİN TEMELİ OLACAKTIR"

Cemal Canpolat, ise yaptığı konuşmada, “Bize bıraktığı bütün önerileri alacağız ve İstanbul'da adım adım uygulayacağız. CHP'nin son kongresinde bizim ısrarla belirttiğimiz bir alan vardı. Partinin şu ana kadar belki dolduramadığı alan, İstanbul'da parti yüzünü bundan sonra sola, sosyal demokratlara, ilericilere, aydınlara ötekilere döndürecektir. Bundan sonra partinin sol yanı ağırlıklı mücadelenin temeli olacaktır. Bizim ağırlıklı olarak İstanbul'un arka yakasında oy oranımızın yüzde 10, yüzde 15 olduğu yakada, mücadelemizi bu alanda başlatacağız. Kısaca, bugün ülkemizin içinde bulunduğu ve her dönemden fazla barışa ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde barış seslerini ısrarla kararlı bir şekilde söyleyeceğiz. 1989'da İstanbul'un arka yakasında bizim oy oranımız yüzde 50 civarındaydı yani Alibeyköy'de, Bağcılar'da, Güngören'de… Bu alanlarda bizim oy oranımız yüzde 50'ye yaklaşıyordu. 1989'da bıraktığımız ve döndüremediğimiz yüzümüzü sola, emeğe, dışlananlara, yok sayılanlara, itilenlere dönemediğimiz için bu alanları kaybettik" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.