Cemil Candaş cinayetinde 4 ağırlaştırılmış müebbet istendi

Cemil Candaş cinayetinde 4 ağırlaştırılmış müebbet istendi

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Mithat Yılmaz, Rıza Keten, Selahattin Keten ve Şenol Şahin'e ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu 10 sanığın, ''kasten öldürme, kasten öldürmeye yardım ve azmettirme" suçlarından yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı. 

Duruşmada görüşünü açıklayan savcı, 4 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis, 3 sanık hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis ve 3 sanık hakkında da beraat talep etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hacı Avcı, Engin Gölve, Şenol Şahin ve Rıza Keten katıldı.

DÖRT MÜEBBET TALEBİ

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanıklardan Mithat Yılmaz, Rıza Keten ve Selahattin Keten’in, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın tasarlayarak öldürülmesine azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcı, sanıklardan Şenol Şahin’in de tasarlayarak öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti.

ÜÇ SANIĞA BERAT

Sanıklardan Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Engin Gölve’nin de tasarlayarak kasten öldürme suçuna yardım etmekten 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. 3 sanığın beraatına karar verilmesini de talep eden savcı, sanıklardan Mithat Yılmaz hakkında kırmızı bülten de çıkarılmasını istedi.

MİTHAT YILMAZ'A KIRMIZ BÜLTEN

Mahkeme heyeti, 4 sanığın tutukluluk halinin devamına, firari sanık Mithat Yılmaz hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.