Çene kırığında önemli gelişmeler

Çene kırığında önemli gelişmeler

Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD) tarafından düzenlenen ve Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı ''3. Uluslararası Çene ve Yüz Deformitelerinde Güncel Tedaviler Sempozyumu'', Erciyes Dağı’ndaki Grand Eras

Türkiye’nin değişik üniversitelerindeki diş hekimliği fakültelerinden ve ABD ile İngiltere’den 220 akademisyenin katıldığı sempozyum, 8 oturum halinde 21 Şubat Perşembe günü başladı ve 23 Şubat Cumartesi günü sona erdi. Sempozyumun açılışında konuşan Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Alper Alkan, çene cerrahisi alanında böyle bir önemli toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti ve sempozyumda ağız ve çene cerrahisi alanındaki son yeniliklerin ele alınacağını ve bu konuda isim yapmış akademisyenlerin, bilgi ve deneyimlerini genç meslektaşlarıyla paylaşacağını kaydetti.

Konuşmasında Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin kuruluşundan bu yana geldiği aşamayı da anlatan Prof. Dr. Alkan, Türkiye’de diş hekimliği alanında ilk branş hastanesini fakülteleri bünyesinde kurduklarını ve bununla da yetinmeyip yine Türkiye’de ilk olan Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi’ni kurarak, halka en iyi şekilde hizmet verdiklerini söyledi.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANE KAMPÜSÜ KURMA HAYALİMİZ VAR”
Prof. Dr. Alkan, “Diş Hekimliği Hastanesi'ne ek olarak 2011 yılında hizmete açtıkları Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi'nde her türlü teknolojik cihazın mevcut olduğunu ifade ederek, ''Tam donanımlı hastanemizde genel ve lokal anestezi eşliğinde çene kırığı, çene yapısı değişimi gibi her türlü ağız ve çene ameliyatını gerçekleştirmekteyiz. Burada gerçekleştirdiğimiz ameliyat sayısı yılda 15 bin civarındadır. 15 yataklı hastanemizde 20 akademik ve 32 idari personel görev yapmakta. Hastanemize sadece Kayseri’den değil, başta çevre iller olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden hastalar gelmekte. Dolayısıyla hasta potansiyelimiz oldukça fazla. Bu yüzden hastanemizi daha da genişletme hedefindeyiz. Türkiye’de ilk Diş Hekimliği Fakültesi Hastane Kampüsü'nü kurma hayalimiz var. İnşallah bu hayalimizi de gerçekleştiririz” diye konuştu.

Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD) Başkanı Prof. Dr. Selçuk Basa ise, derneklerinin kuruluşundan beri bilimsel faaliyetlere büyük önem verdiğini kaydetti. Prof. Dr. Basa, “Derneğimiz, bilimsel faaliyetlerini kurs, kongre ve sempozyumlarla sürekli aktif tutarak, hem uzman meslektaşlarımızın bilgilerini tazelemelerine ve deneyimlerini paylaşmalarına fırsat vermekte, hem de genç çene cerrahi adaylarının bilgi ve görgülerini artırmalarına olanak sağlamaktadır. Erciyes Dağı’nda gerçekleştirilen bu toplantıya katılan meslektaşlarımız ortognatik cerrahide temel prensipler ve yenilikleri öğrenme imkanı bulacak. Ayrıca çene cerrahisinde uzman yurtdışından gelen konuklarımız, deneyimlerini uygulamalı olarak meslektaşları ile paylaşacak” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da, üniversitelerinin bin 500 yataklı Tıp Fakülteleri Hastanelerinden sonra gerek diş hekimliği ve çene cerrahisinde tam donanımlı Diş Hekimliği Hastanesine de sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Keleştemur, ''Üniversitemiz, bir araştırma üniversitesi olma yolunda bir biri ardına faaliyete geçirdiğimiz bilimsel araştırma merkezleri ile Türkiye’de adından sıkça söz ettiren bir üniversite haline gelmiştir” dedi.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Klasik Türk Müziği Topluluğu Korosunun verdiği konserin renk kattığı sempozyumun ilk gününde Prof. Dr. Erdem Kılıç ve Prof. Dr. Osman Etöz “Ortognatik Cerrahide Fiksasyon Yöntemleri”, Prof. Dr. Gökmen Kurt “Ortognatik Cerrahide Üç Boyutlu Planlama ve Yumuşak Doku Analizleri”, Prof. Dr. Beyza Hancıoğlu Kırcelli “Miniplak Ankrajlı Yüz Maskesi ve Orta Yüz Protraksiyon”, Prof. Dr. Reha Kişnişçi “Cerrahi Açıdan Hasta Planlaması ve Değerlendirme” konularında sunum yaptı.

Ayrıca sempozyumun ilk günü Erciyes Mirada Otel’de, katılımcılara ağız ve çene cerrahisi konusunda uygulamalı eğitim de verildi.

Sempozyumun ikinci gününde ise Prof. Dr. Anne Blyth “Osteotomilerde İdeal Fiksasyon, Kesi ve Dikiş Teknikleri”, Prof. Dr. Eugene E. Keller “Dört Köşeli Le Fort Osteotomisi” ve Dudak Damak Yarıklı Bireylerde Ortognatik Cerrahi”, Prof. Dr. Altan Varol “Açık Kapanış ve ‘Gummy Smile’Deformiteleri, Prof. Dr. Selçuk Basa “Fasiyel Asimetrilerde Osteotomi Teknikleri”, Prof. Dr. Timuçin Baykal “Genioplasti: Tedavi Planlaması ve Komplikasyonların Yönetimi”, Prof. Dr. Doğan Dolanmaz, Prof. Dr. Mehmet Manisalı “Çene Yüz Deformitelerinde Sert ve Yumuşak Doku Ögmentasyonları” ve “Ortognatik Cerrahinin Püf Noktaları”, Prof. Dr. HakanTüz “Ortognatik Cerrahi Komplikasyonları ve Korunma Yolları” konularında sunum yaptı.

Sempozyumun 3'üncü ve son günü, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda etkinlikler gerçekleştirildi. ABD’nin dünyaca ünlü hastanesi Mayo Klinik’ten Prof. Dr. Eugene E. Keller, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi’nin ameliyathanesinden, salondaki katılımcılara “Dört Köşeli Lefort Osteotomi” konusunda canlı cerrahi gösterim sundu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.