Çengelköy A.Ş. 3.Lig için Ümit'ini korudu

Çengelköy A.Ş. 3.Lig için Ümit'ini korudu

Maltepe Hasan Doğan Stadında oynanan Çengelköyspor A.Ş. -Arnavutköy Belediyespor maçı müthiş mücadeleye ve ilginç olaylara sahne oldu.

Maltepe Hasan Doğan Stadında oynanan Çengelköyspor A.Ş. -Arnavutköy Belediyespor maçı müthiş mücadeleye ve ilginç olaylara sahne oldu.

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta şampiyonluk mücadelesi veren iki İstanbul takımı olan Çengelköyspor A.Ş. ve Arnavutköy Belediyespor zorlu maçta karşı, karşıya geldiler.

Arnavutköy Belediyespor geride kaldı

Ligin ilk yarısında Arnavutköy’de oynanan maçı Üsküdar ekibi 2-1 kazanmıştı. Rövanşı da aynı skorla kazanan yeşil-beyazlılar, 3.Lig iddiasını sürdürürken, geçtiğimiz final maçını kaybeden Arnavutköy Belediyespor Profesyonel Lig iddiasında bir hayli geride kaldı.

Çengelköyspor A.Ş.’den mecburi değişiklik

Zorlu müsabaka, Beylerbeyi 75.Yıl Stadında Anadolu Üsküdar 1908-Etimesgut Belediyespor maçı olması sebebiyle TFF tarafından Maltepe Hasan Doğan Stadına alındı. Bu maç için ilk olarak Sultanbeyli Gölet Stadı tavsiye edilse de Çengelköyspor A.Ş. Yönetim Kurulu daha yakın olduğu için Hasan Doğan Stadında karar kılmıştı.

İsmet Özay’dan Arbede’ye jest

Arnavutköy’de oynanan ilk maçta kendilerinin mükemmel şekilde misafir edildiğini söyleyen Çengelköyspor A.Ş. Başkanı İsmet Özay, takımlarını desteklemek için Maltepe’ye gelen Arnavutköy Belediyespor taraftarı 70 kişiden bilet ücreti alınmamasını yetkililere iletince konuk ekibin taraftarları de Çengelköyspor taraftarları gibi Stada ücretsiz alındılar.

Maçtan önce iki takım el ele

Arnavutköy Belediyespor’un Arbede taraftar grubu maçtan önce iki takımı el ele tribünlere çağırdı ve alkışladılar. Maç oldukça çekişmeli ve tansiyonu yüksek geçerken, iki takım taraftarları birbirlerine 90 dakikada boyunca karşı dostça davrandılar.

Ümit 1.dakikada fileleri havalandırdı

Uşak ilinden Erdem Erbil’in yönettiği, Sinan Kocabey ile Kemal Bakırcı’nın Yardımcı Hakemlik yaptığı maça ev sahibi ekip golle başladı. 1.dakikada gelişen Çengelköyspor A.Ş. atağında yeşil-beyazlı ekibin bu sezon mükemmel performans gösteren sol ayaklı genç savunmacısı ceza alanı dışından mükemmel bir şutla kaleci Nihat’ı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Arnavutköy Belediyespor Recep Serkan’la golü buldu

Maçın 30.dakikasında organize gelişen Arnavutköy Belediyespor atağında ceza alanına giren Recep Serkan Çetintaş, topu kaleci Oktay’ın sağından usta bir vuruşla filelere gönderdi ve maça eşitlik geldi.

Arnavutköy Belediyespor 10 kişi kaldı

36.dakikada Çengelköyspor’un başarılı oyuncusu Erkan Kavak sakatlandı ve yerini Musa Karslı’ya bırakmak zorunda kaldı. 38.dakikada ise konuk ekip 10 kişi kaldı. Bu dakikada taç çizgisi kenarında Çengelköysporlu Mahmut Rıdvan’a faul yapan Arnavutköy Belediyesporlu Samet Bektaş, yerdeki rakibinin karnına basınca Hakem tarafından oyundan ihraç edildi. İlk yarıda kalan dakikalarda başka gol olmadı ve takımları soyunma odasına 1-1’lik eşitlik ile girdiler.

Çengelköyspor taraftarı kendi takımını protesto edince…

Maçın 20.dakikasında Stada gelen ve aralarında Süper Amatör Lig ekiplerinden Nurtepespor’un taraftarının da bulunduğu 25 kişilik Çengelköyspor taraftarı ilk yarının sonuna kadar kendi takımları aleyhine, yönelik olarak tezahürat yapmaya başladılar. Bu tezahüratlar Statta şaşkınlık yaratırken, krizi devre arasında Çengelköyspor A.Ş. İsmet Özay çözdü. Kendi taraftarının olduğu tribüne giden Başkan Özay’ın taraftarları konuşması etkili oldu ve ilk yarıda takımı aleyhine bağıran yeşil-beyazlılar az sayıda olmalarına rağmen ikinci yarıdaki müthiş tezahüratları sayesinde takımlarının temposunun artmasına vesile oldular.

İkinci yarı çok gergin geçti

Zorlu maçın ikinci 45 dakikasında 10 kişi oynamasına rağmen oyun disiplininden kopmayan bir Arnavutköy Belediyespor takımı vardı. Buna karşın Çengelköyspor da sağdan Selçuk ve sol taraftan da Ümit ve Ozan ile etkili ataklar geliştirdi. Ali Emre ve Fırat gibi iki usta oyuncusu olan yeşil-beyazlılar karşısında direnen Arnavutköy ekibinde tecrübeli futbolcu Serkan Cinaz 75.dakikada sakatlanınca yerini Sarper Salih Ağca’ya bıraktı.

Sinan’dan büyük hata ve golcü Naci yeniden sahnede

Arnavutköy Belediyespor’un en etkili oyuncularından olan Sinan Kayhan’ın maçın 84.dakikasında kalecisi Nihat Şen’e vermek istediği kafa topuna müthiş bir önsezi ile koşan ve usta bir vuruşla topu Nihat’ın üstünden filelere gönderen Naci Bayraktaroğlu hem takımına 3 puanı getirdi, hem de uzun süren gol sessizliğini de bozmuş oldu.

Arnavutköy Belediyespor’un penaltı beklentisi vardı

Hakem Erdem Erbil’in 10 dakika ilave ettiği maçında 90+4.dakikasında Çengelköyspor ceza alanında Günay Baran Zirek ile Fatih Dalgıç’ın mücadelesinde Arnavutköy Belediyesporlu futbolcu yerde kaldı. Konuk ekip bu pozisyonda penaltı beklerken, Hakem oyunu devam ettirdi. Bu karara uzun süre itiraz eden Arnavutköy Belediyespor’da kaleci Antrenörü İsmail Karabulut Hakem tarafından oyun alanının dışına gönderildi.

Maç sonu Hakeme tepki vardı

Kalan sürede başka gol olmadı ve Çengelköyspor A.Ş. kritik maçı 2-1 kazanarak puanını 40 yaptı. Arnavutköy Belediyespor ise 36 puanda kaldı. Maçtan sonra ikinci golde hata yapan Sinan Kayhan gözyaşlarını hakim olamazken, konuk ekibin futbolcuları Hakemlere tepki gösterdiler. Bu anlarda Arnavutköy Belediyespor taraftarlarının olduğu bölüme Çevik Kuvvet takviyesi yapılırken, saha içinde de Arnavutköy ekibinin Teknik Direktörü Adnan Keskin’in olayları yatıştırmak adına büyük özveri gösterdiği ve Hakemlerin bir an olsun yanından ayrılmadığı görüldü.

STAT: Maltepe Hasan Doğan

HAKEMLER: Erdem Erbil, Sinan Kocabey, Kemal Bakırcı

SAHA KOMİSERİ: Cemal Sivrikaya

ÇENGELKÖYSPOR A.Ş.: Oktay, Mahmut Rıdvan, Erkan (dk 36 Musa), Naci, Ali Emre, Günay Baran, Fırat, Ümit, Eren (dk 78 Zeki Yıldıray), Selçuk, Ozan (dk 67 Cihat)

YEDEKLER: Ferhat, Alper, Furkan Samet, Şenol

TEKNİK SORUMLU: Sabri Durmuş

ARNAVUTKÖY BELEDİYESPOR: Nihat, Serkan Cinaz (dk 75 Gökhan), Sinan, Gür Ege, Barış, Samet, Fatih, Mustafa (dk 66 Salih Güven), Recep Serkan (dk 70 Sarper Salim), Ahmet, Aytaç

YEDEKLER:  Berkan, Mehmet Resul, Murat, Soner

TEKNİK SORUMLU: Adnan Keskin

SARI KARTLAR: Mahmut Rıdvan, Naci, Ümit, Selçuk / Serkan Cinaz, Gür Ege, Barış, Mustafa (kulübeden), Recep Serkan, Ahmet

KIRMIZI KART: Samet Bektaş (dk 38)

GOLLER: Ümit Dereci (dk 1), Naci Bayraktar (dk 84) / Recep Serkan Çetintaş (dk 30)

cengelkoyspor1-004.jpgarnavutkoy-belediyespor.jpgcengelkoyspor2-005.jpgcengelkoyspor3-005.jpg

 

Haber-Foto : Ali Kemal Demir

kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.