Çengelköyspor'dan basın açıklaması

Çengelköyspor'dan basın açıklaması

Bölgesel Amatör Lig 10.Grup ekiplerinden Çengelköyspor, konuk ekibin sahayı bulamadığı gerekçesi oynanmayan Erokspor-Sapancaspor maçının incelenmesi için TFF’ye başvuru yapmıştı.

Bölgesel Amatör Lig 10.Grup ekiplerinden Çengelköyspor, konuk ekibin sahayı bulamadığı gerekçesi oynanmayan Erokspor-Sapancaspor maçının incelenmesi için TFF’ye başvuru yapmıştı.

Bu maçta rakipleri Erokspor’un oynamadan 3 puan almasının kendilerini mağdur ettiğini dile getiren yeşil-beyazlılar, konuyla ilgili dün bir basın açıklaması yaptılar.

Çengelköy İskelesinde toplanan Üsküdar ekibinin basın toplantısında Kulüp Başkanı İsmet Özay, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kuleli Mahalle Muhtarı Kenan Birinci, Güzeltepe Muhtarı Yıldırım Yazıcıoğlu, Üsküdar Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge ile birlikte sporcular, Çengelköylüler esnafı ve semt sakinleri yer aldı.

Saat 19’da başlayan basın açıklamasında ilk sözü Kulüp Yöneticisi de olan Kuleli Mahalle Muhtarı Kenan Birinci yaptı. Birinci’nin ardından ise Kulüp Avukatı Koray Meral konuştu.

Avukatı Koray Meral açıklamasında şunları söyledi:

Tüm kamuoyu tarafından bilindiği üzere Gazi Çengelköyspor Kulübümüz kökü ve onurlu bir maziye sahip, boğazın bekçiliğini yapan, spor ahlakına haiz ve mücadelesini her zaman centilmenlik ve Fair-Play ölçülerine sadık kalarak yapmış ve yapan her dönem şampiyonluk iddiasını sürdürmüş bir Kulüptür.

Kamuoyundan öncelikle beklentimiz rakibimiz lehine gerek hakem kararları, gerekse Türkiye Futbol Federasyonu’nun haksız ve etraflı uygulamalarının Kulübümüzce ve tüm Gazi Çengelköy kalkınca kabul edilemez olduğunun bilinmesidir. En yakın rakibimizin lehine sezon başından bu yana 12 penaltı kararının verilmesinin, kullanılan penaltıların önemli dakikalarda olması ve skorda doğrudan etkili olması, geçtiğimiz hafta oynanması planlanan Erokspor-Sapancaspor karşılaşmasında Sakarya temsilcisinin stadı bulamamasının gerekçe gösterilerek müsabakanın oynanmaması olayının ilgililerce araştırılması gerekliliği açıktır.

Grubumuzda yaşanan ve sonuçları itibariyle spor ahlakına ve centilmenlik kurallarına ve hatta hukuk kurallarına aykırı bu ve buna benzer şaibeli olduğu toplum vicdanı tarafından da kabul gören uygulamalarla haksız rekabete sebep olan usulsüzlüklere ilişkin Federasyon ve adli merciler nezdinde kulübümüzce başvurular eksiksiz ve gecikmeksizin yapılacaktır.

Bu yaşananlar, Bölgesel Amatör Lig 10.Grupta neler oluyor sorusu gündeme geldi. Tarafsız izleyenler bile Erokspor’un pek çok maçta 3 puanı penaltılarla almasını ve son maçta rakibin sahaya bile çıkmamasını manidar buluyorlar.

Oynadığı futbol ve teknik becerileriyle Gazi Çengelköyspor’umuzun karşısında duramayıp etik ve hukuk dışı yollarla tevessül etme yolunu seçtiği anlaşılan bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde ayrıcalıklı bir yeri olduğu izlenimiyle başarı elde ettiklerini düşünenlerin gazilik şerefine nail olmuş Gazi Çengelköyümüzün  dik ve onurlu duruşu karşısında spekülasyonlardan medet ummaktan başka bir şey  elde edemeyecekleri açıktır.

Şanlı tarihi ve sahasındaki alın terine, devletin başının tek bir çağrısı üzerine devleti ve milleti için şehit ve gazi olabilme yürekliliğini de eklemiş Çengelköy Semti ve Kulübü vatanına ve bayrağına bağlı olduğunu daha dün 15 Temmuz’da ispatlamıştır.

Bununla birlikte unutulmamalı ve peşinen bilinmelidir ki muhtemel lobi ve çıkar ilişkilerinin gölgesinde alınacak her türlü hukuka aykırı kararın karşısında tüm Gazi Çengelköy taraftarı topladığı yüzlerce imza ile tüm hukuk yollarına başvuracak asla pes etmeyecektir.

Hiçbir koşul ve şartta mücadeleden vazgeçmeyeceğini 15 Temmuz hain saldırısı sırasında dahi yedi düvele ilan etmiş bu semt yılmayacak, vazgeçmeyecek, hak ve adalet için mücadeleye devam edecektir.

Yalçın Soysevinç
http://www.cengelkoygazetesi.net/

cengelkoyspor.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.