Çengelköyspor’un derdi büyük

Çengelköyspor’un derdi büyük

Son yıllarda büyük bir çıkış içinde olan ve bünyesinden çıkardığı birçok futbolcusuyla 'futbol semti' olan Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Çengelköyspor, iç saha maçlarını oynayacağı saha bulamıyor.

Son yıllarda büyük bir çıkış içinde olan ve bünyesinden çıkardığı birçok futbolcusuyla 'futbol semti' olan Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Çengelköyspor, iç saha maçlarını oynayacağı saha bulamıyor.

 

33 Mahallesi, 11 Semti bulunan Üsküdar’ın en kalabalık nüfusuna sahip olan ve seyredilmeye doyulmayacak muhteşem tabii güzelliği, yeşilliği, sessizliği ve temiz havasıyla bilinen Çengelköy’ü temsil eden Çengelköyspor, maçlarını oynayacak bir saha bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.

 

Sorun devam ediyor

Geçtiğimiz sezon iç saha maçlarını her geçen gün daha da büyük sorun haline gelen Üsküdar ilçesinde yaşanan Stat krizinden dolayı Cumartesi günleri Beylerbeyi 75.Yıl Stadında oynayan Üsküdar ilçesinin olan Bölgesel Amatör Ligdeki tek temsilcisi olan Çengelköyspor A.Ş. yeni sezon öncesi yine aynı sorun ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan bu Stat krizi en fazla ilçenin en büyük semtlerinden biri olan Çengelköy’ün takımlarını etkilemeye devam ediyor. Çengelköyspor takımı birçok konuda olduğu gibi yine yalnızları oynuyor.

 

Göçebeye döndüler

4 yıl önce İsmet Özay’ın Başkanlığa gelmesi ile adeta yeniden doğan Çengelköyspor bu zaman içerisinde katıldığı her ligi ilk iki içerisinde bitirerek ilçesini ve semtini temsil noktasında hep başarılı oldu. Ancak, yeşil-beyazlıların resmi müsabakalarını oynayacak bir sahasının olmamasından dolayı Çengelköyspor A.Ş. geçtiğimiz sezon adeta göçebeye dönüştü. Yeşil-beyazlı Boğaz ekibi, şampiyonluk mücadelesi verdiği 2014-2015 sezonunda maçlarının bazılarını Beylerbeyi’nde, bazılarını da Maltepe ve Sultanbeyli’de oynamak zorunda kaldı.

 

Beylerbeyi Stadı yetmiyor

İç saha A takım müsabakalarını semte oldukça yakın olan Beylerbeyi 75.yıl Stadında oynamak isteyen Çengelköyspor A.Ş. takımı bu konuda Beylerbeyi A.Ş’nin deplasmanda olduğu haftalarda bu senede ilçenin 2.Lig takımı Üsküdar Anadolu’yu tercih etmesi ile ne yapacağını şaşırdı.

 

Beylerbeyispor yüksek bir kira talep etti

Konu ile ilgili görüştüğümüz Çengelköyspor A.Ş. Kulüp Başkanı İsmet Özay şunları söyledi: "Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta şampiyonluğu kıl payı kaçırmamızdaki önemli etkenlerden biriside iç saha maçlarımızı Cumartesi günleri yapmış olmamızdı. Çünkü tüm rakiplerimizin her hafta yöneticileri, idarecileri ve teknik adamları bizim maçlarımızı çıplak gözle takip etme fırsatı buluyorlardı. Hatta birçok kez de ellerinde kamera ile çekim yapıyorlardı. Daha da önemlisi Cumartesi oynamamız nedeniyle en büyük gücümüz olan taraftarımızdan ayrı kalıyorduk. Bu sezon için dost olarak gördüğümüz ve öyle bildiğimiz Beylerbeyispor’un Pazar günü için bizi tercih etmesini bekliyorduk. Ancak onlar yine Üsküdar Anadolu’yu tercih ettiler. Bir de üstüne Cumartesi oynamayı tercih etmemiz halinde amatör bir takım için oldukça yüksek bir kira talep ettiler. Sağlık olsun. Bize bugüne kadar evlerini açtıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ancak bu devran hep böyle dönmez. Bu konu için hafta içinde TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Başkanı Ali Düşmez’i ziyaret ettim. Kendisi Üsküdar ilçesinde bu sorunun malum olduğunu elinden bir şey gelmeyeceğini söyledi. Stat arayışımız devam ediyor. Ümit ediyorum ki Bayram sonunda konuyu çözmeye çalışacağız."

 

Haber : Ali Kemal Demir

 

cengelkoyspor1-008.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.