Çetin Emeç mezarı başında anıldı

Çetin Emeç mezarı başında anıldı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 1990 yılında hayatını kaybeden Gazeteci Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Mezarlıktaki anma törenine Çetin Emeç’in eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, torunu Selin Birol’un yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Gazeteci Uğur Dündar, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve bazı sevenleri katıldı. Törene Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Galatasaray Eğitim Vakfı’nın da çelenk gönderdiği görüldü.

Çetin Emeç’in Türkiye’nin çok önemli bir değeri olduğunu belirten Enis Berberoğlu, “Çetin Bey’in niye öldürüldüğü sorusunun cevabı, her türlü isyanın idrak ve teslim duygusunun üstüne çıkmalı. Çetin Bey gazetecilik rolünü oynuyordu. Cezalandırılan oydu. 24 senedir cezalandırılan bir mesleğin mensubu, 30 yıldır bu işi yapan ve genel yayın yönetmenliğini sürdüren biri olarak bu protokolün sürmesi gerektiğine inanıyorum. Bu hikâyenin herkese anlatılması gerekiyor. Niye bu bedelin ödetildiğinin bilinmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Çetin Emeç 7 Mart 1990'da işine gitmek üzere İstanbul Suadiye'deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan'la birlikte öldürüldü. 38 yıllık gazeteci olan Emeç, Hürriyet Gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı. Çetin Emeç, Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.