Cezaevi firarisi Mükail Zor'un cezası onandı

Cezaevi firarisi Mükail Zor'un cezası onandı

Cezaevinden kaçan ve İstanbul 12 ile 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerine suikast düzenleceği iddia edilen firari sanığın yargılandığı davada aldığı ceza onandı. Mahkeme, firari sanık Mükail Zor’u 13 ayrı suçtan müebbet ve 57 yıl 4 ay hapis cezasın

Mükail Zor, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 kişi ile birlikte yargılandı. 17 müştekinin bulunduğu dosyada mahkeme, sanık Zor’u ‘çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak’, ‘adam öldürmek’, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’, ‘silahlı yağma’, ‘yaralama ve hırsızlık’ gibi 13 ayrı suçtan cezalandırdı. Müebbet ve 57 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Zor ile ilgili karar Yargıtay’a gönderildi. Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararı oy birliği ile onadı.

Mükail Zor, 4 Kasım 2012 tarihinde Kandıra Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nden firar etmişti. Zor ile aynı koğuşta kalan bir başka sanık, Zor’un kendisine İstanbul 12 ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkanları ve üyelerini öldüreceğini söylediği şeklinde ifade verdi. Zor’un yakalanması için İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 5 kişilik özel ekip kurulmuştu. Firar ile ilgili soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.