CHP İl örgütünde Sarıgül’e tepkiler büyüyor

CHP İl örgütünde Sarıgül’e tepkiler büyüyor

Sarıgül yüzünden CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile ters düştü. Bunun üzerine 32 yönetici, genel merkeze dilekçe yolladı. İl yöneticileri, "Meclis üyeliklerinin son şekli genel merkezden verilsin, denge sağlansın'' tal

İL BAŞKANI İLE YÖNETİM ARASINDA AYRILIK

CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri ile İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı arasında ''meclis üyeliklerinin yazımı'' konusunda fikir ayrılığı yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Oğuz Kaan Salıcı, meclis üyeliklerinin yazımı için dört kişilik bir komisyon oluşturdu.

TÜZÜĞE AYKIRI UYGULAMA

Dörtlü Komisyon'a itiraz eden yönetim kurulunun 32 üyesi ise "Böyle bir uygulama tüzükte yok. İlçe başkanları ile koordinasyonlu bir şekilde yazılsın meclis üyelikleri'' dedi.

YÖNETİMDEN GENEL MERKEZE DİLEKÇE

Tartışmanın büyümesi üzerine yönetim kurulunun 32 üyesi, CHP Genel Merkezi'ne dilekçe yazdı. Dilekçede, "CHP Genel Merkezi, belediye meclis üyeliklerinin dengeli bir şekilde yazılması için müdahale etsin'' çağrısı yapıldı. 24 ilçe başkanı da dilekçeye destek verdi. 

İTİRAZ SARIGÜL’ÜN MECLİSİ BELİRLEMESİNE

Bazı yöneticilerin ise genel merkez yetkililerini arayıp "Bütün listeyi Mustafa Sarıgül'ün yapacağı söyleniyor. Bizim itirazımız buna. Oğuz Kaan Salıcı'ya bu yüzden itiraz ettik. Eğer 2 ve 4 nolu sıralar tüm ilçelerde Sarıgül'e verilecekse, ilçe başkanları ve belediye başkan adayları nasıl liste hazırlayacak'' tepkisini gösterdiği öğrenildi.

İL YÖNETİMİNDEN İSTİFA OLABİLİR

Öte yandan, dün yaşanan liste gerilimi sonrası bazı il yönetim kurulu üyelerinin istifa etmeyi planladığı belirtildi. Bilindiği üzere, İl Yönetim Kurulu yaklaşık dört aydır toplanmıyordu.

MECLİSİ MYK BELİRLEYECEK

Bunun üzerine, CHP Genel Merkezi bir genelge yayınladı. Genelgede, ilçe başkanlarının listelerini hazırlamaları ve genel merkeze yollamaları istendi. Meclis üyeliklerinin MYK tarafından yazılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.