CHP Milletvekili Özgündüz: Yaşayışımız İslam alemine örnek

CHP Milletvekili Özgündüz: Yaşayışımız İslam alemine örnek

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Muhrrem ayında Türkiye'de tüm mezheplerin birlikte yas tuttuğunu, Türkiye'nin İslam'ı yaşayış biçiminin tüm İslam alemine örnek olması gerektiğini söyledi.

Özgündüz, dün TBMM oturumunda söz alarak Muharrem ayı ile ilgili konuştu. Muharrem'in matem ayı olduğunu belirterek söze başlayan Özgündüz, Kerbela şehitlerini andı. Günümüzde İslam ülkelerinde mezhepler yüzünden yaşanan kanlı olaylara dikkat çeken Özgündüz, Türkiye'nin bu süreçte önemli bir görevi olduğunu belirterek, "Amacımız, laik cumhuriyet içinde yaşadığımız, birbirimize saygı, inançlara saygı anlayışını aynı zamanda bölgelerimize de yaymak ve toplumsal barışa, bölge barışına saygılı olmaktır" dedi. 
 

Özgündüz, "Bu yas değerli milletvekilleri, bütün Müslümanların yasıdır. Şiisi olsun, Sünnisi olsun, Alevisi, Şafiisi, Hanefisi, Caferisi, herkesin ortak değeri olan Ehlibeyt’e yas tutmak bir ibadettir ve şükür ki topraklarımızda, Türkiye’de herkes Ehlibeyt’e aynı derecede ihtiram gösterir, bu aya önem gösterir, İmam Hüseyin’e yas tutar. Bu bizim güzelliğimizdir. Bu toprakların İslam’ı doğru anlayışının bir güzelliğidir" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.