CHPden AK Parti'ye Muharrem ayı tepkisi

CHPden AK Parti'ye Muharrem ayı tepkisi

CHP yöneticileri, AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı'nın Muharrem ayı ile ilgili kutlama mesajının yer aldığı pankartlara tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Muharrem ayı bir kutlama ayı değildir, acıların paylaşıldığı bir aydır" dedi

AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı tarafından bir okulun önüne asılan ve üzerinde "Tüm halkımızın Hicri yılını ve Muharrem ayını kutlar, hayırlar getirmesini dileriz." yazılı pankarta bazı CHP'liler tepki gösterdi. ankartta yazan kutlama ifadesine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte pankartın bulunduğu yere gelerek açıklama yaptı. 

Gürsel Tekin, "Muharrem ayı Hz. Peygamberimizin çocuğunun katledilişinin yıl dönümüdür. Görüldüğü gibi işte ben alevi açılımı yapacağım diyen bir siyasi partinin topluma paylaşmış olduğu muharrem ayı ile ilgili kutlama mesajı. Bu sadece alevi yurttaşlarımızı değil İslam aleminde de hepimizi üzen inciten bir tavırdır. Umut ediyorum ki en kısa sürede bu pankartları indirirler. Sadece alevi yurttaşlarımızdan değil, Müslüman aleminden de özür dilemelerini bekliyorum.Muharrem ayı bir kutlama ayı değildir, acıların paylaşıldığı bir aydır" dedi. 

'İNSANLARIN ACILARINI PAYLAŞTIĞI BİR AY'
Muharrem ayının yas ayı olduğunu vurgulayan Tekin şunları da söyledi; "Muharrem ayı, bütün İslam aleminde çok iyi bilinir, din alimleri de çok iyi bilir. Muharrem ayı kutlama ayı değildir, yas ayıdır. İnsanların acılarını paylaştığı bir aydır. Din hassasiyeti olan bir siyasi partinin böyle bir hatayı yapmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Elbette bunu bilerek yapmış değildir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.