CHP'den oturma eylemi

CHP'den oturma eylemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 114 üyeli CHP Grubu meclis salonunda oturma eylemi gerçekleştiriyor. Oturma eylemine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’da katılarak destek verdiler.

 

Gece yarısına kadar devam edecek eylem ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, “Esenyurt’ta ki mızrak, İBB Meclisinde ki çuvala sığmayacaktır! Esenyurt’ ta ki minarenin kılıfı, İBB Meclisinde ki çuvala uydurulamayacaktır! Nasıl ki Sulukule’deki haksızlığa ve hukuksuzluğa isyan ettik, itiraz ettik mahkemeden döndü, bu Esenyurt planları da mahkemeden dönecek” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 2012 yılı Haziran ayının son birleşiminde CHP Grubu’nun itirazlarına rağmen Ak Parti Grubu, oy çokluğu ile kabul edilen Esenyurt Belediyesi’nin kaçak yapılan binaları imara uygun hale getirmesi sonucu saat 18.30'da oturma eylemi başlattı. CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İBB Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, İBB Meclis Üyeleri, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İlçe Yönetimi, Esenyurt CHP Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyelerinin başlattığı oturma eyleminin gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi.

 

Haber:

Gülşah GÜYÜK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.