Chp'den Yediemin Sorusu: Kaç Çiftçinin Malına Haciz Konuldu

Chp'den Yediemin Sorusu: Kaç Çiftçinin Malına Haciz Konuldu

CHP İstanbul Milletvekili Dr CHP İstanbul Milletvekili Dr.Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, AK Parti hükümetleri döneminde kaç çiftçinin ve üreticinin mallarına hac

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin faturasının zor durumda olan üreticileri ve çiftçileri borç batağına sürüklediğini bildirdi.

Tanrıkulu, "Çiftçilerimiz üretim yapabilmek için tarım kredi kooperatiflerinden ve ziraat bankasında kredi kullanmışlardır. Ürettiği ürünler her gecen gün artan girdi fiyatlarından dolayı ürünlerini satamaz hale gelip ciddi anlamda zarara uğramışlardır. Almış oldukları kredileri ödeyememelerinden dolayı, haciz durumuyla karşı karşıya gelmişlerdir" dedi.
AK Parti hükümetleri döneminde kaç çiftçinin ve üreticinin mallarına haciz konulduğunu, yediemin parkı ve depolarında artış olup olmadığını soran Tanrıkulu, artış varsa sayılarını öğrenmek istedi.

Tanrıkulu, "Temerrüte düşen çiftçilerimizin sayısı nedir? Temerrüttün ve faizin toplam tutarı ne kadardır? Temerüte düşen çiftçilerimizin temerrüt faizlerinin silinmesi ve anaparanın yeniden yapılandırılması için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Çiftçilerimizin tekrar üretir hale getirmek için çalışmalarınız nelerdir?" diye sordu.

Ülkede icralık olan çiftçilerin illere göre dağılımını öğrenmek isteyen Sezgin Tanrıkulu, "Borçlu olan çiftçilerimiz birbirlerine kefil oldukları dolayı icralık olan kefil sayısı nedir? Kefillerle ilgili çalışmanız var mıdır?" sorusunu da yöneltti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.