CHP'li Öğüt, Başbakan'a çocukları sordu

CHP'li Öğüt, Başbakan'a çocukları sordu

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Erdoğan'a bir soru önergesi yollayarak, terör olaylarına karışan, suç işleyen, istismar edilen, kaçırılan çocuklarla ilgili bilgi istedi. Öğüt, "taş atan çocuklar"ın sayısındaki artışa da dikkat çekere

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Öğüt, yürülüğe giren "Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un "taş atan çocuklar" olarak bilinen çocuklarla ilgili olarak terör örgütünün işini kolaylaştırdığına dair iddiaları, yazılı bir önergeyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi. Gökmen, polise ve işyerlerine molotof kokteyli atan çocukların sayısında yüzde 300, patlayıcı madde atan çocukların sayısında yüzde 500 ve havai fişek atan çocukların sayısında ise yüzde 600 artış olduğuna dikkat çekerek, bakanlığın bu konuyla ilgili bir çalışması olup olmadığını sordu. 

İSTİSMARI DA SORDU

Bu suçlar dışında diğer suçlara karışıp sanık durumuna düşen çocuk sayısını da soran Öğüt, "2002 yılında çocuk sanıkların sayısı, 100 bin 94 iken, günümüz itibariyle bu saya kaça ulaşmıştır; bu çocuklarla ilgili dava sayısı kaçtır?" dedi. Kamuoyunun çocuklara yönelik cinsel istismarla da yakından ilgilendiğini hatırlatan Öğüt, önergede şu sorulara da yer verdi: "Son 10 yıl içinde kaç çocuk istismarı ve tecavüz vakası yaşanmıştır. Konuyla ilgili kaç dava açılmıştır? Fuhuş, organ ya da uyuşturucu ticaretinde kullanma, siyasi amaçla kullanma gibi sebeplerle çocuklar kaçırılmaktadır. Ülkemizde kayıp çocuk sayısı, her geçen yıl artmaktadır. 2002-2012 arasında kaybolan çocuk sayısının yıllara, yaşa ve cinsiyete göre dağılımı nedir? Söz konusu çocukların kaybolma sebeplerine ilişkin bir araştırma yapılmış mıdır? Yapıldıysa kaç çocuk hangi sebepler yüzünden kaçırılmıştır?"

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.