Çıraklara sertifika

Çıraklara sertifika

Esnaf Sanatkarları ve İş Adamları Kültür ve Dayanışma Derneği (ESSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Sarı, dernek olarak çıraklara eğitimler vererek, sertifika programları düzenlediklerini anlattı.

Necmettin Sarı, Türkiye’de üç dalın bir arada olduğu başka bir dernek olmadığını belirterek derneğin yönetim kurulunda çeşitli odalardan üyeler bulunduğunu, bu çeşitliliğin dernek faaliyetlerinde her alana girme şansı sağladığını söyledi.  Sarı, “Yönetim kurulumuzda Bakkalar Odası başkanı, Şoförler Odası başkanı, Minibüsçüler Odası başkanı gibi birçok odadan başkanlar var. Böyle bir yönetimi olan derneğin yaptığı faaliyetler de çok çeşitli oluyor tabii. Her alana girme, insanları bilgilendirme  ve yönlendirme şansımız var. Herkes kendi alanındaki sorunlarla ilgilenebiliyor” dedi.


SERTİFİKALAR YENİLENİYOR

Derneğin 250 üyesi olduğunu belirten Sarı, şu anda en büyük faaliyetlerinin çıraklık eğitim merkezleriyle iş birliği yaparak sertifika programları düzenlemek olduğunu söyledi. Sarı, bu programı İş-Kurve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini anlatırken, “Sertifikası yok diye işe giremeyen insanlara sertifika programı sunuyoruz. Süresi dolanları da tören eşliğinde yeniliyoruz. Şimdiye kadar beş program düzenlendi” diye konuştu. 


BİLGİLENDİRME YAPIYORLAR

Sarı, değişen iş güvenliği yasaları hakkında da seminerler verdiklerini ifade ederek, “Değişen iş kanunları hakkında bilgilendirici seminerler tertip ediyoruz. Vergi ile ilgili yeni bir kanun çıktığında yelerimizi bilgilendiriyoruz. Hepimiz iş adamı olduğumuz için vergi mükelleffeyiz. Bunun dışındaysa eğlence ve geziler düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.