Çocuk katili anne: Vicdanım rahat!

Çocuk katili anne: Vicdanım rahat!

Sultangazi'de boş bir arazide cesedi parçalanmış halde bulunan 9 yaşındaki Fırat Sezer'i öldürdükleri suçuyla Gürcistan uyruklu üvey anne ve anneanneye yargılandığı davada mahkeme heyeti, ‘kendini savunamayacak çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirere

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Sezer'in üvey annesi Ekaterine Ochkhikidze ile üvey anneannnesi Viola Ochkhikidze katıldı. Duruşmada, Fırat Sezer'in babası müşteki Necmi Sezer de hazır bulundu.
Öldürülen Fırat Sezer'in üvey annesi tutuklu sanık Ekaterine Ochkhikidze, vicdanının rahat olduğunu, çocuğa hiç dokunmadığını belirterek, ''Suçu işlememiş olmama rağmen katil olarak tanınıyorum. Yapmış olsam söylerdim. Yapmamış olduğum bir olaydan dolayı cezalandırılırsam aynı zamanda çocuğumda cezalandırılmış olacak. Benim çocuğum sahipsiz ve yuvadadır. Necmi iyi bir baba değildir. Çocuğu ona vermediler. Karar verirken benim çocuğumu da düşünün. Necmi ile evlenme benim için büyük bir hataydı. Bu olayda ben suçsuzum. Vicdan azabı çekmiyorum'' dedi.

Üvey anneannne tutuklu sanık Viola Ochkhikidze de Necmi Sezer'in kızına eziyet çektirdiğini, bu nedenle kendisinin ne yaptığını bilmediğini iddia ederek, ''Ben sadece kızım Ekaterine'nin tahliyesini istiyorum. Onun da çocuğu var'' şeklinde konuştu.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, 9 yaşındaki çocuğa yönelik kamu vicdanını yaralayan eylemin gerçekleştirilme biçimi, suçtan sonra sanıkların suç delillerini yok etmeye yönelik soğuk kanlı davranışları ve yargılama sırasında etkin bir pişmanlık belirtisi göstermemeleri sebebiyle cezalarında indirim uygulanmamasını hükmetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.