Çocuklar İçin Bir Araya Geldiler

Çocuklar İçin Bir Araya Geldiler

Sarıyer Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu ortaklığı ile ‘’Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı’’ kapsamında yürütülen ‘’Ço

Toplantıya Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Seçkin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Keskin, Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Emre Gönen, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Selçuk Dereci, eğitmenler ve öğrenciler katıldı. 

Bir yıl sürecek olan “Çocuk Dostu Yerel İnstiyatif” adlı projeye katkı sunan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Dereci, yaptığı konuşmasında; “Hak kelimesi ülkemizde her alanda çok konuşuluyor. Bizde projemizi seçerken geleceğimizin mimarı olan, bugünden onlara vermemiz gereken bir takım bilinçleri oluşturacak en önemli varlıklarımız çocuklarımızla bir proje oluşturmak istedik. O yüzden çocuk haklarını baz aldık” dedi. 

Çocukların eğitiminden daha çok eğitmenin eğitiminin önemli olduğunu belirten Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gönen, “Anlayışı ve bakışı insanlarda değiştirmek uzun ve zor bir süreçtir.  Çocukların eğitiminden belki de daha önemlisi eğitmenin eğitimidir. Eğitmenin eğitimini her aşamada çeşitlendirecek, geliştirecek, başka boyutlara açılabilecek imkanlarla donatılması gerekir. En ciddi sorun yaşadığımız alanlardan biri budur. Bu tarz projelerde hem bakanlığın, hem yerel yönetimlerin, hem okulların ciddi bir işbirliği içinde görüyoruz” şeklinde konuştu. 

 Kaynak: www.sariyer.bel.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.