Çocuklara Yaz Sanat Atölyeleri

Çocuklara Yaz Sanat Atölyeleri

İstanbul Modern, 2 Temmuz – 31 Ağustos 2012 tarihleri arasında çocuklar için sanatla dolu bir program hazırladı. Resim, heykel, fotoğraf, animasyon, yerleştirme, performans, edebiyat ve mimarlık alanlarındaki uygulamalarıyla Yaz Sanat Atölyeleri’nde 7-12

7-12 Yaş Grubu için Yaz Sanat Atölyeleri’nde hayal gücünün sınırlarını zorlayan, müzedeki eserleri yorumlayan ve duygularını sanat aracılığıyla ifade eden çocuklar, atölyelere beş günlük ya da günübirlik olarak katılabiliyorlar. Programda, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Beş günlük atölyeleri tamamlayan çocuklara katılım belgesi veriliyor.  

Hafta içi her gün saat 09.00 - 13.00 arasında düzenlenen dört saatlik sabah atölyelerinde her hafta dönüşümlü olarak pazartesi günleri  “Benim Oyun Çadırım” ve “Benim Şatom”,  salı günleri “Dinozorlar Yaşasaydı!” ve “Küçürü’nün Ormanı”, çarşamba günleri “Olmayan Yer” ve “Denizler Altında”, perşembe günleri “Cecü’nün Cüceleri” ve “Ayakkabı Fabrikası”, cuma günleri ise “Resim Avcıları” ve “Gölge Resimler” başlıklı programlar yapılıyor. 

Bu atölyelerde çocuklar, evlerine götürebilecekleri oyun çadırları kuruyor, şato maketlerini boyuyor, ayakkabılar tasarlıyor, masallardan yola çıkarak tiyatro oyunları sahneliyor, İstanbul Modern’in kütüphanesinde araştırmalar yaparak ortak resim çalışmaları gerçekleştiriyorlar. 


Çocuklar, yaşam biçimlerinin farklı mekanları nasıl belirlediğini, İstanbul Modern’in koleksiyonunda yer alan sanat eserlerini inceleyerek araştırıyorlar. Masallardaki şatolardan yola çıkarak, ülkemizdeki sarayların tarihini ve mimari yapılarını öğreniyorlar. James Matthew Barrie’nin Peter Pan adlı kitabında geçen “düşler ülkesi”nin bir maketini yapan çocuklar, Jules Verne'in Denizler Altında 20.000 Fersah isimli bilim kurgu romanından yola çıkarak dev deniz canavarları ve hayali balık heykelleri yaratıyorlar. Umberto Eco’nun Cecü’nün Yer Cüceleri adlı masalının okunduğu atölye çalışmasında ise doğal yaşam ile ilişkilerini inceliyorlar.

Hafta içi her gün saat 13.00 - 15.00 arasında düzenlenen iki saatlik öğleden sonra atölyelerinde ise her hafta dönüşümlü olarak pazartesi günleri “Genç Müzeciler” ve “Sihirli Işık”, salı günleri “Bir Kostümün Öyküsü” ve “Gölge Kuklalar”, çarşamba günleri “Geo-Yaratıklar” ve “Takı Tasarımı”, perşembe günleri “Uzaylı Kuklalar” ve “Şapka Tasarımı”, cuma günleri “Gökdelen Atölyesi” ve “Fantastik Hayvanlar” başlıklı programlar gerçekleştiriliyor. 

Bu atölyelerde çocuklar, müze tasarımları geliştiriyor, aydınlatma aksesuarları oluşturuyor, kostümler hazırlıyor, takılar ve şapkalar tasarlıyor, kuklalar yaratıyor, gölge oyunları oynuyor, geometrik formlarla heykeller yapıyor ve gökdelenler inşa ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.