Çöken Yurt İnşaatının Çevresindeki Binalar da Çatladı

Çöken Yurt İnşaatının Çevresindeki Binalar da Çatladı

Şişli Ayazağa'da, çöken yurt inşaatının çevresindeki bina ve iş yerlerinde çatlaklar meydana geldi.

Şişli Ayazağa'da, çöken yurt inşaatının çevresindeki bina ve iş yerlerinde çatlaklar meydana geldi. Evlerine ve iş yerlerine girmeye korktuklarını söyleyen mahalle sakinleri ve esnaflar, yetkililerin ilgisizliğine tepki gösterdi.

Ayazağa'da, geçtiğimiz günlerde bir üniversiteye ait yurt inşaatında çökme meydana gelmişti. İnşaatın yakınındaki bina ve iş yerlerinde de çatlaklar oluştu. Çökme olan inşaatta çalışmalar durduruldu ancak bitişiğinde bulunan ağır taşıtların kullandığı yolun trafiğe kapatılmaması dikkat çekti. Bazı esnaflar ise kepenkleri indirerek bölgeden uzaklaştı. Evlerinde ve iş yerlerinde çatlaklar meydana gelen vatandaşlar, durumu defalarca bildirdikleri halde yetkililerin ilgisiz kaldığını söyledi.

Göçüğün ardından işyerinde meydana gelen çatlakların her geçen gün genişlediğini söyleyen lokanta sahibi Tunay Mede, “Şu anda burada korku içerisindeyiz. Beykent Üniversitesi’nin kız yurdu inşaatında Cuma günü saat 5.00 sularında göçük yaşandı. Göçükten dolayı bizim mekanlarımız komple bu şekilde ikiye ayrıldı. Yaklaşık 15 santim yarıklar meydana geldi. Hem duvarlarda hem yerlerde var. Hem tavanlarda hem benim salonda var. Çok mağdurum ve hiçbir yetkili benim halimi sormadı. Ne Sarıyer Belediyesi ne üniversite ne İSKİ ne Büyükşehir ne karakol ne emniyet hiç kimse sormadı. Valilik bile gelmedi. Şehircilik Bakanlığı'ndan bile hiç kimse gelmedi. Ve şuanda tehdit altındayız. Neredeyse bizim bu yol göçecek ama trafiğe açmışlar. Kamyonlar gelip gidiyor. Yani kısacası tehdit altındayız. Bunları bir an önce yetkililerin gelip görmesi lazım. Yetkililere bildirdik ama gelen giden olmadı.” şeklinde konuştu.

Evleriyle çöken inşaat alanı arasında kalan yolu TIR ve kamyon gibi ağır araçların kullandığını belirten Melek Hasanoğlu ise yolun çökme ihtimali bulunduğunu söyledi. Çocuklarını sokağa çıkarmaya korktuğunu anlatan Hasanoğlu, “Çatlaklar var, yolumuzun çökme durumu var. Çocuklarımız ve biz tehlikedeyiz. Herhangi bir önlem yok, belediye yok, zabıta yok, polis yok. Korkuyoruz her gece ikilere üçlere kadar oturuyoruz bir şey olur diye. Yani terör terör diyorlar doğudaki terör oluyor ama buradaki terörden kimsenin haberi yok. Yol açık herhangi bir şey yapamıyoruz yasak olduğu için. TIR’lar kamyonlar geçiyor yani her türlü tehlike devam ediyor burada. Şu bariyerin ne önemi var ki burada. Kenara çekmişler insanlar ve arabalar geçiyor. Yetkililere bildirdik gelen oldu giden oldu ama hiçbir şey değişmedi hala bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber : Selin ÇİÇEK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.