Corona virüsü İstanbul’da trafiği bitirdi

Corona virüsü İstanbul’da trafiği bitirdi

İstanbul'da yapılan anlık trafik raporunda; Corona Virüsü, İstanbul’daki araç trafiğini neredeyse bitirdi.

Çin'in Wuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıktıktan sonra kısa bir süre içerisinde küresel bir salgın halini alan corona virüsü panik yaratmaya devam ediyor.

İSTANBUL TRAFİĞİ %60 AZALDI

339 binden fazla insana bulaşan corona virüsü dolayısıyla birçok kentte yaşam durdu. Corona virüsüne bağlı ilk ölümün açıklandığı 17 Mart'tan itibaren İstanbul trafiği neredeyse yüzde 60 azaldı.

Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan’da ortaya çıktıktan sonra küresel bir panik yaratan corona virüsünde ölü sayısı artmaya devam ediyor.

BATIDA BÜYÜK PANİK VAR

Aralık ayından beri 192 ülkeden 339 bin 163 kişide tespit edilen corona virüsünde ölüm sayısı da 14.703’e çıkarken bir haftadır özellikle Batı dünyasında büyük bir panik yaşanıyor.

Corona virüsü tedavisi gören 99 bin 14 kişi iyileşirken son haftalarda birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bazı bölgelerde sokağa çıkma kısıtlaması getirilirken, çok sayıda işletme ve iş yerinin kapanması ve çalışanlarının evden çalışmaya başlaması büyük şehirlerde trafiğin ciddi ölçülerde azalmasına sebep oldu.

İŞTE İSTANBUL’DA YAPILAN ANLIK TRAFİK RAPORU

İstanbul’da yapılan anlık yol trafik raporunda da, corona virüsünün etkisi görülüyor. Corona virüsünün Avrupa’da en çok etkilediği ülkelerden İtalya ve İspanya’nın başkentleri Roma ve Madrid’de trafik adeta durma noktasına geldi.

16.018 kişinin enfekte olduğu ve 674 kişinin öldüğü Fransa’nın başkentinde trafik çok yüksek oranda durdu. Normal günlerde trafik sıkışıklık oranı yüzde 80’lerde olan Paris’te geçen haftaki trafik sıkışıklık oranı yüzde pazartesi günü haricinde yüzde 20’nin üzerine çıkmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.