Çubukluspor şampiyonluğunu ilan etti

Çubukluspor şampiyonluğunu ilan etti

İstanbul U19 1. Ligi 19. Grupta sezonu 38 puanla bitiren ve ikili averajlarıda aynı olan Dolayobaspor ile Çubukluspor’un ertelenen play-off maçını 2-0 kazanan Beykoz temsilcisi şampiyonluğunu ilan etti.

İstanbul U19 1. Ligi 19. Grupta sezonu 38 puanla bitiren ve ikili averajlarıda aynı olan Dolayobaspor ile Çubukluspor’un ertelenen play-off maçını 2-0 kazanan Beykoz temsilcisi şampiyonluğunu ilan etti.

Çubukluspor ile Dolayobaspor takımları 40 gün önce Grubun Şampiyonluğunun belirleneceği müsabaka için Selimiye Stadına karşılaşmış ve maçın ilk yarısında rakibi karşısında 1-0 öne geçen Beykoz Temsilcisi soyunma odasına giderken çıkan olaylar sebebiyle müsabakanın hakemi Onur Karabaş maçı tatil etmişti.

Yoğun bir hareketlenme ile geçen günlerin ardından her iki takım da diskalifiye edilmişti. Çubukluspor Yönetimi verilen bu kararın iptali için mesai harcarken son gelen karar ile ki 40 gün sonra gelen bir tebligat idi her iki takım bugün ( Perşembe ) Avcılar Belediyesi Stadında 0-0’dan başlayacak bir maça davet edilmişlerdi.

Çubukluspor U19 Yaş Takımı müsabakaya Kalede Bedirhan, Mert, Furkan, Kürşat, Batuhan, Eray, Sefa, Ömer, Semih ( Yasin ), Barış ( Baha ) ve Ahmetcan’dan ( Oğuz ) oluşan bir kadro ile çıktı.

Avcılar Belediyesi Stadındaki maçtan şampiyon olarak ayrılmak isteyen Çubukluspor Takımı 43.Dakikada Ömer Faruk Kar ile bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. İlk yarı sonunda her iki takım oyuncuları da bu skor ile soyunma odasının yolunu tuttu. İkinci yarıda da skor avantajına karşın cesaretle ataklara çıkan Mor-Sarılı ekip 60.Dakikada Sefa Yalçın’ın Kırmızı Kart görmesi ile oyunda 10 kişi kaldı. Dakikalar 63’ü gösterirken Çubukluspor Takımının başarılı forveti Ahmetcan Bayraktar kaydettiği gol ile avantajını 2 farka çıkardı.

Maçın kontrolünü ele alan Çubukluspor U19 Takımı Yasin’in ikinci sarıdan gördüğü Kırmızı Kart ile oyun dışı kalması ile sahadan 9 kişi kaldı. Bundan sonraki yaklaşık 25 dakikalık bölümü 9 kişi oynamak zorunda kalan Mor-Sarılı ekip başarılı bir savunma uygulayıp rakibine gol şansı vermedi. Son düdüğün çalması ile müthiş bir sevinç yaşayan Çubukluspor U19 Futbolcları şampiyonluk sevinçlerini Teknik ve İdari kadro ile doyasıya kutladılar.

Çubukluspor Altyapı Takımları Sorumlusu Mehmet Şahin müsabakanın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “25 dakika dokuz kişi oynayan gençler insan üstü mücadele ederek maçı kazanmasını bilmiştir 19.Grup Şampiyonu olarak ligi tamamlamıştır ve Türkiye Şampiyonası Eleme maçı oynamaya hak kazanmıştır kimsenin hakkını elinden almamıştır. Bu şampiyonlukta emeği olan başta kulüp yönetimini ve yaklaşık sekiz aydır özveriyle emek veren Sporcu kardeşlerinize Ramazan Sökmez Hocamıza Halil İbrahim Sancak Hocamıza velilerimize emeği geçen herkese canı gönülden tebrik ediyorum. Başarı sadece şampiyon olmak değil düzgün ve karakterli sporcu yetiştirmek sekiz aydır özveriyle ter döken antrenmanda ve maçta bir aile olduk özellilke bu sevgiden birlikten dolayı hepinize teşekkürler çocuklar ” dedi.

Talip Ercan

cubukluspor-9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.