Cumartesi ‘Yasak’ olan! Pazar ‘Yasal’ oldu?

Cumartesi ‘Yasak’ olan! Pazar ‘Yasal’ oldu?

Şişli Belediyesi zabıta ekipleri geçtiğimiz Cumartesi günü yasal olmaması gerekçesiyle reklamı indirmişti. Ama Cumartesi günü YASAK olan reklamın bir gün sonra Pazar günü nasıl olup ta YASAL hale geldiği merak ediliyor.

ŞİŞLİ’Nİ RANTI BU SEFER

REKLAM ALANLARINA KAYDI

Şişli’nin rantı bu sefer de reklam alanlarına kayıyor.  Şişli Belediyesi zabıta ekiplerince hiçbir yasal izinleri olmadığı gerekçesiyle reklam astıkları için Cumartesi günü reklamlar indirtilmişti. Şişli Gazetesi olarak Şişli Belediyesi’nin zabıta ekiplerinin bu indirilme anını ve bir gün sonraki halini resimlerle belgeledik.   

ŞİŞLİ BELEDİYESİ YILLARCA AYNI BİNAYA

TADİLAT RUHSATI VERMİŞ

Şişli’nin en önemli reklam değeri olan binalara sürekli aynı kişiler tarafından tadilat adı altında reklamlar alınarak korkunç rant elde edildiği ifade ediliyor. Yıllardır da Şişli Belediyesi’nden tadilat adı altında ruhsat alınarak reklamlar asıldığı ortaya çıktı. Yani Şişli Belediyesi yıllarca aynı binaya sürekli olarak tadilat ruhsatı vermiş.

YILLARCA TADİLAT ADI ALTINDA

REKLAMDAN RANT ELDE ETMİŞLER

Şişli’nin en önemli ve reklam değeri olan Büyükdere Caddesi’nde tadilat adı altında ruhsat alınarak yıllarca reklam aldıkları ve ayrıca bu reklamlardan da büyük rant elde ettikleri ortaya çıktı. Reklam asılan apartmandaki her daireye de ayda en az 1.500 ile 2.000 TL arasında ödeme yapılıyor. Bu da daire sahiplerine cazip geliyor.

Büyükdere Caddesi’nde bir apartmanda ortalama 20 daire var. Bu da sadece bir apartman için aylık ortalama 40.000 TL, yıllıkta 480.000 TL ödeme yapılıyor. Sadece reklam asılacak bir apartmana verilen bütçe bile bu rantın ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP ALAMADIK

Şişli Gazetesi olarak daha evvelde aynı yerin haberini yapmıştık. Şişli’de bir türlü bitirilmeyen bu reklam rant olayını işlemiştik. Bu haberi yapmadan öncede resmi olarak Şişli Belediyesi’nden bilgi talep etmiştik. Aradan geçen bu kadar süre içerisinde cevap vermek yerine sürekli reklamların değişmesi de dikkat çekiyor.

ŞİŞLİ KAYMAKAMI’NI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Şişli Gazetesi olarak soruyoruz; Bu ranttan kimler yararlandırılıyor?  Ve bu ranta kimler göz yumuyor? Şişli Kaymakamı’nı da göreve davet ediyoruz.

cumartesi-yasak-olan-pazar-nasil-yasal-oldu-670.jpg

cumartesi-yasak-olan-pazar-nasil-yasal-oldu-670-3.jpg

cumartesi-yasak-olan-pazar-nasil-yasal-oldu-670-01.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.