Cumhuriyet Gazetesi binasında destek eylemi

Cumhuriyet Gazetesi binasında destek eylemi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanması üzerine, vatandaşlar dün öğlen saatlerinde Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi binası önüne destek eylemi için toplandılar

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanması üzerine, dün öğlen saatlerinde vatandaşlar Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi ana binası önüne akın etti.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına tepki göstermek adına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP  Milletvekili Onursal Adıgüzel, Parti Meclis Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Tarık Akan, Altan Öymen, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı (TGS) Uğur Güç, Michelle Demishevich Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi’ne ziyarette bulunan isimler arasındaydı.

Cumhuriyet Gazetesi  binası önüne gelen çok sayıda vatandaş sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

gurseltekin1059.jpg

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından Cumhuriyet Gazetesi binası önünde ortak bir basın açıklama yapıldı. Ortak açıklamada MİT Tırları’yla ilgili yaptıkları haber nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesi eleştirildi.

TGS GENEL BAŞKANI UĞUR GÜÇ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç’ ün yaptığı basın açıklamasında: " ...Türkiye'de Can Dündar ve Erdem Gül değil gazetecilik tutuklandı. Basın Özgürlüğü tutuklandı. Gerçekler tutuklandı." dedi.

Uğur Güç, gazetecilik tarihinin bu baskıları hep gördüğünü belirterek "Ama yılmadık, doğruları yazmaya, gerçekleri halka aktarmaya devam ettik. Yine gazetecilik yapacağız yine gerçekleri halka ileteceğiz. Yıldıramayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Güç, basın açıklamasında son olarak, "Can Dündar ve Erdem Gül özgürlüklerine kavuşana kadar sesimizi daha gür çıkaracağız." dedi.

altan-oymen.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.