Dans engel tanımaz

Dans engel tanımaz

Geçtiğimiz iki yılda, 51 defa sahnelenen Rüya ve Maskeler, yeni sezonunda 10 Kasım ve 24 Kasım tarihlerinde Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde perdelerini açmaya hazırlanıyor

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, yıllardır sürdürdüğü sanatsal çalışmalarına, “Rüya ve Maskeler” isimli dans gösterisiyle devam ediyor. Geçtiğimiz iki yılda, 51 sahnelenen Rüya ve Maskeler, yeni sezonunda 10 Kasım ve 24 Kasım tarihlerinde Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Engellenerek yaşamaya zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, toplum baskısı olmaksızın, özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verdiği mücadelede karşılaştığı güçlükleri konu alan ‘Rüya ve Maskeler’ gerçek yaşamdan esinlenilerek oluşturuldu.

Rüya ve Maskeler’ in Tan Sağtürk’ün sanat danışmanlığını yaptığı, ve Hakan Ceyhan’ın koreografisini üstlendiği  Rüya ve Maskeler’in  senaryosu Ramazan Baş’a ait. Rüya ve Maskeler’i sahneleyen ekip ise; 5 ortopedik engelli, 1 işitme ve konuşma engelli ve 7 engelsiz olmak üzere toplam 13 dansçıdan oluşuyor. Canlı müzik performansı eşliğinde sahnelenen gösteride ayrıca piyanoda Linda Kaso, gitar-flütte Kerim Altınok ve mandolinde Selim Altınok olmak üzere 2 görme engelli bir engelsiz sanatçı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.