Darülaceze sakinleri Türkiye'yi geziyor

Darülaceze sakinleri Türkiye'yi geziyor

Darülaceze Müdürlüğü, sakinlerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak amacıyla çeşitli illere gezi düzenlendi. Sakinlerden Fadime Yalçın, "5 yıldızlı bir otelde 3 gece 4 gün tatil yaptık. Termal suya ve hamama girdim. İnşallah bir daha gideriz" dedi.

 Darülaceze Müdürlüğü'nce sakinlerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak amacıyla çeşitli illere gezi düzenlendi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sakinlerin barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, "Türkiye'de Gezip Görmediğimiz Yer Kalmasın" sloganıyla İstanbul'un yanı sıra Çanakkale, Edirne Bursa, Konya, Trabzon, Rize, Artvin, Bolu, Sakarya, Ankara, Kütahya ve Amasya'ya kültürel geziler düzenledi. 

Kütahya gezisine katılan Darülaceze sakini Fadime Yalçın, etkinliklerden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu kadar güzel geçeceğini tahmin etmiyordum. 5 yıldızlı bir otelde 3 gece 4 gün tatil yaptık. Termal suya ve hamama girdim. İnşallah bir daha gideriz" dedi. 

Çanakkale gezisinde yer alan Osman Ayhan Arslan da Çanakkale'ye ilk kez gittiğini belirterek, gördüğü yerlerden etkilendiğini kaydetti. 

Darülaceze Müdürlüğü'nün her yıl sakinlerine yönelik düzenlendiği yaklaşık 700 etkinliğe, 30 bine yakın kişi katılıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.