Defterdarlık önünde 'maaş' eylemi

Defterdarlık önünde 'maaş' eylemi

Türk Büro-Sen ile Büro Emekçileri Sendikası'na üye memurlar Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor. İstanbul’da Sirkeci Tren Garı önünde toplanan memurlar, İstanbul Defterdarlığı önüne kadar yürüdü. Halaylar çeken grup, basın açıklamalarıy

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen üye yaklaşık 100 bin kamu çalışanı bugün iş bırakma eylemi yapıyor. Eyleme büro çalışanları, adliyeler, vergi daireleri, nüfus ve vatandaşlık işleri, kaymakamlıklar ve valilikler dahil olmak üzere 43 kamu kurumunda görev yapan memurlar katılıyor.

Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası'na üye yaklaşık 500 kişi, saat 12.00 sıralarında Sirkeci Gar’ı önünde toplandı. Eylemciler İstanbul Defterdarlığı önüne kadar yürüdü. ‘Ek ödemeler maaşa dahil edilsin’, ‘Eşit işe eşit ücret’, ‘Yarışma değil dayanışma’ yazılı dövizler taşıyan grup, ‘AKP elini sendikamdan çek’, ‘Yaşasın örgütlü mücadelemiz’, ‘Emekçiyiz haklıyız kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Büro Emekçileri Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Salih Aksoy, son 10 yıl içinde kamu emekçilerinin maaşlarının sürekli eriyip, satım alım güçlerinin belirgin bir şekilde azaldığını iddia etti. Aksoy, “Her yıl yüzde 2, 3 gibi sefalet zamlarına mahkum edilen kamu emekçileri, açlık sınırına yakın, yoksulluk sınırına uzak bir yaşam sürmek zorunda bırakılmıştır. 2012 yılı başından itibaren doğalgaz, elektrik, ve akaryakıtın yanı sıra temel tüketim maddelerine toplamda yüzde 30’u aşan oranlarda zam yapılırken, kamu emekçilerinin maaşları yüzdelik zamlarla arttırılmıştır. Hükümet 'ekonomimiz büyüyor' diye övünmektedir. Bu büyümeden pay isteyen kamu emekçilerine gelince kaynak yok yalanının arkasına sığınılması ise kabul edilemez.” diye konuştu.

Memurlar yaptıkları eylem ve açıklamalarla vergi ve ücrette adalet, ek ödeme ve fazla mesai ücretlerinin maaşlara dahil edilerek emekliliğe yansıtılması ve güvenceli iş taleplerini dile getirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.