Demirci: Sevgi Yalçın’dan cesaret aldım!

Demirci: Sevgi Yalçın’dan cesaret aldım!

Yıllardır futbol sahalarının içinde olmasına rağmen kamuoyunun dikkatini geçtiğimiz sezon Türk Telekom Arena’da Süper Ligin 26.haftasında oynanan Galatasaray-Adanaspor maçında çeken 62 yaşındaki Sevgi Yalçın, Saha Komiseri olmak isteyen hanımlara da ...

Yıllardır futbol sahalarının içinde olmasına rağmen kamuoyunun dikkatini geçtiğimiz sezon Türk Telekom Arena’da Süper Ligin 26.haftasında oynanan Galatasaray-Adanaspor maçında çeken 62 yaşındaki Sevgi Yalçın, Saha Komiseri olmak isteyen hanımlara da ön ayak oluyor.

Oğlu ve kızı de eski Hakem olan Sevgi Yalçın’ı yeni yüzler de takip ediyor. Bunlardan birisi de 39 yaşındaki Nilüfer Demirci oldu.

İstanbul’da Faal Saha Komiseri olarak Sevgi Yalçın, Enise Bostancı ve Elif Şar, Mehtap Gür var. Daha önce de Saha Komiserliği görevi yapan ve bırakanlar oldu. Emine Ayar gibi…

Açık Öğretim Fakültesinde öğrenci olan ve evli, 1 kızı 1 oğlu bulunan Nilüfer Demirci’nin oğlu Buğra Demirci 2000 doğumlu ve Sancaktepe Belediyespor altyapı oyuncusu. Nilüfer hanımın Saha Komiserliği yapma istediği de oğlu Buğra’nın maçlarına izlemeye gittiğinde Sevgi Yalçın’ı görmesi ile olmuş.

Futbolu çok seven ve aldığı Saha Komiserliği eğitimlerinden sonra ilk maçına geçtiğimiz hafta sonu Süper Amatör Ligde Bağlarbaşı-Vefa maçı ile başlamış. Kendisine Saha Komiserliğini sevdiren Sevgi Yalçın da ilk maçında Nilüfer Demirci’yi yalnız bırakmamış.

Türkiye Kadın Futbol Ligleri 1993’te kurulmuş, 2000 yılında ara verilmiş ve 2006 yılında yeniden faal hale gelmişti. Sayıları son yıllarda hızla artan Kadın Futbol Kulüplerinden sonra bayanların da futbola ilgisi bir hayli çoğaldı. Bayanlar artık futbolunun her alanında varlar. Saha Komiserliği yapan Nilüfer Demirci de verdiği mücadele ile aslında kadının hayatın her alanında olması gerektiğini gözler önüne seriyor.

İstanbul Futbol Saha Komiserliği camiasından büyük destek gördüğünü ve kendisine güven duyulduğunu hissettiğini ifade eden Bayan Demirci, “Sevgi Yalçın’ın büyük desteği benim için çok önemli. Bana güvenip maç veren Dernek Yetkililerimize de teşekkür ederim. Bize güvenenleri boşa çıkarmayacağız. Bilinmesini isterim ki, kadınlar her şeyi yapabiliyor. Yeter ki kadınlarımıza destek verilsin.” dedi.

Saha Komiserliği nedir?
Saha Komiseri, Dördüncü Hakemin olmadığı maçlarda 4. Hakemlik görevini yapar. Maçtan önce takımların hazırlanması, lisansların hakemlere ulaştırılması, hakemler ile koordineli çalışarak sahadaki eksiklerin giderilmesi ve oyun alanı güvenliğinin alınması, oyuncu değişikliklerinin yapılması gibi birçok konuda hakemlere yardımcı oluyorlar. Saha Komiserleri sanıldığı gibi Hakemlere puan vermezler, bu görevi Hakem Gözlemcileri yapar. TFF’ye bağlı çalışan Saha Komiserlerinin aldığı maaşı ise ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim…

Bayanların da Saha Komiseri olması için 25 yaşından gün alması ve en az Lise veya dengi okul mezunu olması gerekiyor.

Murat Nazik

nilufer-demirci12.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.