Demirören AVM’nin Usulsüzlükleri Bitmek Bilmiyor

Demirören AVM’nin Usulsüzlükleri Bitmek Bilmiyor

İnşaatına başlanmasından bugüne dek sürekli tartışılan Demirören AVM’nin onaylı projesiyle ilgisinin olmadığı ve neredeyse tamamen usulsüz olduğu iddia edildi

    Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Söylemez’in, 2013 Ocak ayı meclis toplantısında konuyla ilgili önerge verdi. Söylemez, buna göre Demirören AVM’nin yasalara uygun olmadığını ve ruhsat verilemeyeceğini savundu. Beyoğlu Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi İsmail Söylemez’in yeni yılın İlk meclis oturumunda verdiği önergeye göre:
-Bina onaylı projeye aykırı olarak genişletilmiş,
-Tesisat alanı ve Sığınak alanı mağazaya dönüştürülmüş,
-Yasaya göre bir pencerenin bile yeri değiştirilemezken merdivenlerin yerleri değiştirilmiş ve genişletilmiş,
-Kaçak çekme kat yapılmış,
-Yükseklik sınırı aşılmış.

 Beyoğlu Belediye Meclis’i Önergeyi Reddetti

 Belediye Meclisi önergeyi, sürecin yargıdan geçmesi gerekçesiyle oy çokluğuyla reddetti, ancak Demirören AVM’nin tüm usulsüzlükleri ve raporlarla sabit kuralsızlıklarına rağmen mahkemede nasıl aklandığı hala büyük bir soru işareti olarak duruyor.

Daha Önce Karar Alınmıştı
8 Kasım 2010'da, Kültür ve Tabiat Varlıkları Yenileme Kurulu'nun kararı şöyaşağıdaki gibiydi:
- 346 ada, 15 (eski 1-2-3)13, 14 parsellerde uygulamanın durdurulması, yapılan uygulamaların 26.12.2008 gün ve 564 sayılı karar ile onaylanan tadilat projesine uymaması sebebiyle 2863 sayılı yasanın 65. maddesi gereği yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması.
- Yapının kot-kesit, kontur gabarisinin ve kat planlarının onaylı tadilat projesine aykırı olduğu tespit edildiğinden, mevcut durumu gösteren kot-kesit ve kontur gabari belgesinin ilgili belediyesinden istenmesine.
- Onaylı projeye aykırı olan kat ve cephe bileşenlerinin yıkılması ve yapının onaylı projesine uygun hale getirilmesi.
- 14.11.2008 gün ve 484 sayılı karar ile tevhidi uygun bulunmayan tescilli 14 parselde 14.05.2009 gün ve 743 sayılı karar ile onaylı rekonstrüksiyon projesine aykırı olarak tespit edilen uygulamanın (kat döşemelerinin 15 ve 13 parsellerin kat döşemeleriyle eşitlenerek birleştirilmesi) 2863 sayılı yasanın 65. maddesi gereği, yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması.


Haber: Hasan Karadeniz


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.