Deniz Feneri, Meclisi karıştırı

Deniz Feneri, Meclisi karıştırı

Zeytinburnu Belediyesi'nin Kasım ayı toplantısında meclis gündemine alınan Deniz Feneri Derneği'ne bina tahsisi, Hayat Vakfı'yla protokol imzalanması ve cami yapılması teklifleri, CHP Grubu'nu ayağa kaldırdı. Muhalefete rağmen teklifler Ak Parti'nin oylar

Meclis gündeminde yer alan “Maltepe Mahallesinde muhtelif ada ve parsellerde cami alanı öngörülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı hakkında İmar Komisyon Raporu” nun sunulmasının ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Fikret Konya, “Maltepe Mahallesi, sanayi bölgesidir. Dini tesislerin yapılması elbette güzel bir şey, faydalı. Fakat siz 300 metrekareye 4 tane cami yaparsanız, homojen bir dağılım olmaz. Bunun bir de bakımı var” dedi.

'BİR MAHALLEYE 7 CAMİ ÇOK'
İl Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün de mevcut yeşil alanı koruması gerektiğini belirten Konya, "Maltepe Mahallesi'nde ihtiyaçları karşılayacak yeterince cami var. Biz de dini tesislerin yapılmasını istiyoruz ama siz birbirine yakın 7 yere koyarsanız, vatandaşa haksızlık olur. Zeytinburnu’na yakışır 3-4 tane büyük cami yapılması yeterlidir” şeklinde konuştu.

'BEDAVA HİZMETE PARA VERECEĞİZ'
Meclis gündemindeki diğer bir teklif olan, Hayat Vakfı'yla ortak proje yapılması ile ilgili protokol yapılması görüşülürken söz isteyen CHP'li Resmiye Göç ise şunları söyledi:  "Bu vakıf Zeytinburnu halkına ne verecek? İlk defa Zeytinburnu’nda deneyeceği, Afet Eğitimi verecek. Devletimizin bu eğitimi ücretsiz olarak verecek sivil savunma örgütleri varken, ilk kez burada bu eğitimi verecek olan, yani burayı bir deneme tahtası olarak kullanacak olan bir vakıfa neden ihtiyacımız var? Neden hiçbir bedel harcamadan bu eğitimi almak yerine, ismini bile duymadığımız bir vakfa büyük bir bedel karşılığı bu görevi veriyoruz? Biz halktan, halk faydalansın diye para alıyoruz. Zeytinburnu nimetlerinden siyasilere yakın olan kişiler faydalansın diye değil” diyerek tepkisini dile getirdi. 


'DENİZ FENERİ YARGILANIYOR'
Meclis gündeminde yer alan bir diğer konu ise, Deniz Feneri’ne 25 yıllığına belediyeye ait bina tahsis edilmesiydi.  Teklifin sunulmasının ardından konuşan CHP'li Meclis Üyesi Ercihan Ekşi, Deniz Feneri'nin geçmişinden bahsederek, "İnsanlara yardım yapılmasına karşı değiliz. Fakat, bu derneğin sürmekte olan bir davası var. İnsanların beyninde bu kadar şaibeli olan bir derneğe, bu yeri tahsis etmek yerine başka bir hayır kuruluşuna tahsis edebiliriz. İlla Deniz Feneri'ne verilmek isteniyorsa da dava sonuçlandıktan sonra verilse olmaz mı? İnsanların manevi duygularını sömüren bir derneğe kıyak geçmiş olmayacak mıyız? Vicdanımız el verecek mi?" dedi.
AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Altuntaş ise Deniz Feneri davasının takipsizlik ile sonuçlandığını, vicdanlarının rahat olduğunu, 25 yılın çabuk geçeceğini söyledi.  CHP'li Meclis Üyesi Resmiye Göç ise, Deniz Feneri Derneği'nin örgütlülük suçundan takipsizlik kararı alındığını, evrakta sahtecilik davasının ise halen devam ettiğini hatırlattı.

Mecliste tartışılan 3 önerge de muhalefetin tepkisine rağmen oy birliğiyle meclisten geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.