Deprem fuarı açıldı

Deprem fuarı açıldı

Olası bir depremde kullanılacak ekipmanların tanıtıldığı fuar, İstanbul Fuar Merkezi'nde açıldı. AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Türkiye'nin afetlerden ders almaya başladığını söyledi.

 Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de afet öncesi ve sonrasında alınacak tedbirlerin ve kullanılacak ekipmanların tanıtımının yapıldığı fuar İstanbul'da açıldı. Kurtarma timleri ve personelinin de yer aldığı fuara katılan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Oktay, Türkiye'nin afetlerden ders almaya başladığını söyledi. Oktay, AFAD ekiplerinin uluslararası standartlarda sertifika sahibi olduğunu belirtti. 


İstanbul Fuar Merkezi'nde açılan Uluslarası Afet Yönetimi Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firma ve kuruluşa ev sahipliği yaptı. Arama kurtarma çalışmalarına katılan kamu ve sivil toplum kuruluşlarının timleri yanında, çalışmalarda kullanılan ekipman ve personel de ilk kez görücüye çıktı. Türkiye'de nitelik olarak bir olma özelliği taşıyan fuarın açılışını AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Kimse Yok mu Derneği Başkanı Ünal Öztürk ve Afrika ülkelerinden gelen temsilciler yaptı. 

OKTAY: EKİBİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARDA 

Oktay, Türkiye'nin yaşadığı afetler sonrası bilinçlenmeye başladığını belirtti. Bunun kamuoyu desteği ve güçlü bir siyasi duruşun da etkisiyle yapıldığını söyleyen Oktay, "Bu bilinçlenmeye hem siyasi kadro hem de sivil toplum kuruşları da dahil. Bizim bu anlamda yaptığımız en büyük çalışmalardan birisi sadece afet sonrası ne yapılacak şeklindeki endişelerde değil, afet öncesi ne yapılması gerektiği ve hazırlıklı olmak konusunda çalışalım istedik. Kendi misyonumuzu böyle belirledik. İlk etapta Türkiye'yi afete hazır hale getirmek için önce kendi iç bünyemizde standartları belirleyip ön hazırlıkları yapmaya başladık." dedi. 

İstanbul'daki kurtarma ekiplerin artık uluslararası düzeyde olduğunun altını çizen Oktay, uluslararası kuruluşların belirlediği kriterlere sahip hale geldiklerini kaydetti. Oktay, bu kriterleri ülke geneline yaymaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. 

'VAN DEPREMİ CİDDİ BİR KARDEŞLİĞE VESİLE OLDU' 

Kimse Yok mu Derneği Başkanı Ünal Öztürk de Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu, doğal afetlerin sık görüldüğünü hatırlattı. Bu durumlarla mücadele için kurtarma ekipleri oluşturulduğunu belirten Öztürk, Van depremine vurgu yaptı. Öztürk, " Van ve Erciş depremleri acılara ve aynı zamanda ciddi bir kardeşliğe vesile oldu.Devlet ve yardım kuruluşları iyi bir beraber çalışma örneği gösterdi." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.