Deprem Sigortasına Dikkat

Deprem Sigortasına Dikkat

Yeni Afet Sigortaları Kanunu gereğince, “Zorunlu Deprem Sigortası” yaptırmayanlar 18 Ağustos'tan sonra elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak.

 Deprem Sigortasına Dikkat

Yeni Afet Sigortaları Kanunu gereğince, “Zorunlu Deprem Sigortası” yaptırmayanlar 18 Ağustos'tan sonra elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak.  Bu durumdan en çok kiracılar etkilenecek. Çünkü kiralayacağı evin deprem sigortası yoksa elektrik, su gibi abonelikleri üzerine alamayacak, elektriksiz ve susuz kalacak. Abonelik esnasında istenilen evrakların içinde zorunlu deprem sigortası poliçesi de bulunacak. Sigorta kapsamına giren binalarla ilgili yaptırılan abonelik işlemlerinde, zorunlu deprem sigortasının varlığı kontrol edilecek. Mevzuata ve projeye aykırı olarak inşa edilen binalar sigortalanmayacak ve kamu binaları, köy evleri, mezralardaki yapılar da sigorta kapsamı dışında tutulacak. Batı bölgeleri, sigortalı konut sayısında deprem riskinin en fazla olduğu doğuyu ikiye katladı. Marmara’da sigortalı konut sayısı yüzde 31 olurken, 16 milyon 373 bin konutun bulunduğu Türkiye’de Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılan konut sayısı yalnızca 3 milyon 944 binde kaldı.

 KONTROL ALTINDA TUTULACAK

Zorunlu deprem sigortasının varlığı ve geçerliliği, bu sigortanın kapsamına giren binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili olarak yaptırılan ve Afet Sigortaları Kanunu'nda belirtilen  işlemlerinde,  ve  abonelik işlemlerinde ve  işlemlerinde kontrol edilecek. Zorunlu deprem sigortası kapsamına giren ve kat malikleri kurulu oluşturulmuş binalarda, kat maliklerinin bu sigortayı yaptırma ve her yıl yenileme zorunluluğu kat malikleri kurulu toplantısında hatırlatılacak. Bu sigortanın, bina yönetimince yaptırılmasına karar verilebilecek. Yönetmelik, 18 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe girecek.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.