DHKP-C'den tutuklanan avukatlara yapılan itiraz reddedildi

DHKP-C'den tutuklanan avukatlara yapılan itiraz reddedildi

Terör örgütü DHKP-C soruşturması kapsamında tutuklanan avukatların tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

DHKP-C’ye yönelik operasyonda Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 9 avukat tutuklanmıştı. Avukatların tutuklanmasına yapılan itiraz reddedildi. TMK 10. madde ile yetkili 2 NO’lu hakimlik ret kararında, “Dosya içerisinde bulunan Hollanda ve Belçika ülkelerinden gönderilen belgeler, fiziki takip, telefon dinlemeleri, fotoğraflar, teşhisler, şüphelilerin ev ve bürolarında ele geçirilen deliller ile gizli tanık beyanları, başka soruşturmalardaki şüpheli ifadeleri değerlendirildiğinde şüphelilerin atılı suçları işledikleri hususunda kuvvetli suç şüphesi bulunduğu kanaatine varılmıştır.” dedi.

İtirazın reddedilmesine tepki gösteren şüphelilerin avukatları basın açıklaması yaptı. Başsavcılık, Başbakan’ın savcılara talimat verdiğini ileri süren avukat Zeycan Balcı Şimşek, “Başbakan, ‘bunlar terör örgütü üyesidir, tutuklamalara itirazı reddet’ dedi. Bugün savcılık tutuklamaya itirazı reddetti. Kararda ise hiçbir şey yok. Yeterli delil gibi çok muğlak, geçersiz ve hiçbir gerekçesi olmayan ifadeler kullanarak meslektaşlarımızın tutukluluğuna devam kararı çıkarıldı.” dedi.

11 çelik kapı ve kozmik oda iddialarını eleştiren Şimşek, “Buradan şunu da söylüyoruz, savcılığa da söyledik. Bu 11 kapınızı, kozmik odalarınızı başına çalacağız ve her birinize tazminat davaları açacağız.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın soruşturma ile ilgili açıklama yapmasına da tepki gösterildi. Açıklamada, “Başsavcı yaptığı açıklamada tüm ikazlara rağmen kapıların açılmadığını söylemiş. Savcı ve baro görevlileri olmaksızın meslektaşlarımızın kapıyı neden açması gerektiğini anlayamadık.” denildi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.