Dick Kat !! Fener Geliyor

Dick Kat !! Fener Geliyor

Uefa ligi 2.hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Feyenoord’u iyi oyun ve 1-0 ile geçerek grupta liderliğe yükseldi.

Uefa ligi 2.hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Feyenoord’u iyi oyun ve 1-0 ile geçerek grupta liderliğe yükseldi.

Dünkü maç ile ilgili genelleme yapacak olursak, ilk göze çarpan konu Kasımpaşa maçında başlayıp G.Antep maçında devam eden ve dünkü maçta adeta zirveye çıkan ön alanda etkili baskı ve rakibe oyun kurma imkanı tanımayan bir oyun tarzı.

Defansif özellikleri çok olan orta saha oyuncularının yanı sıra forvet hattındaki 3 oyuncunun da bu baskıya katılması işleri çok kolaylaştırıyor Fenerbahçe için. Oynadığı son 9 maçı kazanan ve en son Manchester United gibi bir devi yenen Feyenoord takımı maç boyunca istediği oyun düzenini bir türlü sahaya yansıtamadı.

Hollanda futbolunun Ajax ve Psv ile birlikte en büyük 3 takımından biri olan Feyenoord takımının sadece adı vardı sahada. Oyunun hiç bir bölümünde üstünlüğü eline geçiremedi. Özellikle orta saha oyuncuları çoğunlukla yan pas ve geri pas yapmaya mecbur kaldıkları bir baskı gördüler.

Maç boyunca sadece 2 kez gole yaklaştılar ama onda da iyi pozisyon alan Fenerbahçe defansı gole izin vermedi. Fenerbahçe cephesinde ise konuşulacak çok güzel şeyler var elbet. Ligde kazanılan üst üste 2 maçtan sonra bir Avrupa kupası maçının da iyi futbol ile kazanılması, takımda moral ve güven patlaması yarattı.

Oyuncuların saha içinde artık daha istekli ve arzulu oldukları çok göze çarpıyor. Bence bunda en büyük pay sahibi Advocaat’tır. Zaman ilerledikçe isteklerini oyunculara iyi aktardığını ve oyuncuların da bunu yapma konusunda çok gayretli olduklarını düşünüyorum. Bu da hoca-oyuncu ilişkisinin ne derece iyi olduğunun bir göstergesidir.

Geçen sene bunlardan eser yoktu. Takım olarak çok iyi bir görüntü çizen Fenerbahçe’de bireysel performanslara değinecek olursak, dün akşam kötü oynayan yoktu diyebiliriz.

Ancak bazı isimleri de ön plana çıkarmak lazım. Özellikle Jeremain Lens’in her geçen gün performansını arttırdığını ve takıma daha fazla katkı verdiğini söylememiz lazım. Topla yaptığı driplingler ve birebirde rahat adam geçerek tribünleri heyecanlandıran Lens’in yanı sıra gollerini atmaya devam eden Emenike ve her geçen gün uyumlarıyla daha da iyi performans çizen Kjaer-Skrtel ikilisi de dün akşam Fenerbahçe seyircisini ayrıca mutlu etti diyebiliriz.

İyi yolda ilerleyen Fenerbahçe için 2 gün sonra çok önemli bir Osmanlıspor maçı var. Bu maçta da iyi futbol ve alınacak bir galibiyetle yoluna çok daha emin bir şekilde devam edip Uefa Ligi’nden sonra Türkiye Ligi’ne de artık tam adapte olacağını ve seyircisinin de desteğiyle yine iddiasını sonuna kadar sürdüreceğine inanıyorum.

Saygılarımla

Ali Karabulut

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.