Dink soruşturmasında ihbarcının ifadesi alındı

Dink soruşturmasında ihbarcının ifadesi alındı

Hrant Dink cinaletiyle ilgili can güvenliği sağlanması durumunda bilgi ve belge paylaşabileceğini söyleyen ihbarcının ifadesi alındı. Başka suçtan cezaevinde bulunan söz konusu kişinin, cinayeti planladığını iddia ettiği bazı isimleri savcılığa söylediği

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın yargılandığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bir ihbar mektubunda Tokat’ta tutuklu bir mahkum, kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin sağlanması halinde cinayete ilişkin bilgi ve belgeleri paylaşmaya hazır olduğunu bildirmişti. İhbarcının mektubu mahkeme tarafından Dink soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş’a gönderilmişti.

Kendisi ve ailesi hakkında koruma çıkarılan kişinin talimatla ifadesinin alındığı belirtildi. Mektubunda yer alan bilgiler doğrultusunda ifade verdiği ifade edilen ihbarcının, Dink davası sanığı Erhan Tuncel’i tanıdığını, cinayet öncesi Agos Gazetesi önünde keşif yaptıklarını belirttiği öğrenildi. Cinayetin Erhan Tuncel ve kendisinin de içinde bulunduğu bir grup tarafından planlandığını söyleyen ihbarcının, söz konusu gruptaki isimleri de savcılığa bildirdiği kaydedildi. Aralarında asker ve sivil şahısların bulunduğu isimler savcılık tarafından incelemeye alındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.