Diriliş Başkanları Osmanlıyı anma Toplantısı Kağıthane'de yapıldı

Diriliş Başkanları Osmanlıyı anma Toplantısı Kağıthane'de yapıldı

Osmanlı İmparatorluğunun 718. yılı kutlandı.

Osmanlı İmparatorluğunun 718. Yılı itibariyle Diriliş Başkanları Genele merkezi ve İstanbul İl başkanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliği, Kağıthane ilçesi Sadabat Kültür Merkezinde, Mehteran Takımının gösterisi ile başladı.
Gecenin sunuculuğunu Eski Manken Şenol ipek yaptı. Kur-anı Kerim Tilabetiyle devam eden gecede, Diriliş Başkanları Kağıthane İlçe Başkanı Cemil Altınay ev sahibi olarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Altınay, Diriliş Başkanlarının amacının Osmanlı Kültür, medeniyet, hoşgörü, adaletini, gençlere öğretmek olduğundan bahsederken, yardıma muhtaç olanlara da yardım amaçlı olduğundan söz etti ve Osmanlının gücünü yeniden Tüm Dünyaya hatırlatmak olduğunu söyledi.
Altınay dan sonra Mikrofonu İstanbul İl başkanı Murat Şahin aldı. Şahin İstaklal marşının Korkma diye başlamasına dem vurarak bu yürüyüşte Allahın kendileriyle olduğundan bahsetti. Türkiye Cumhuriyetinin Türklerin son kalesi olduğundan bahseden Şahin 15 Temmuz gecesindeki hain plandan bahsetti ve nasıl göğüs gerildiğine dair açıklamalarda bulundu. Diriliş Başkanlarının amacının Devlete hizmet olduğunun altını çizen Şahin, konuşmasını teşekkür ederek tamamladı. 
Diriliş Başkanları Genel başkanı Hasan Türksel yaptığı konuşmasında Avrupa’da sürgün edilmiş olan Abdülhamit’in ailesinden bahsetti ve Adnan Menderes’in onları Türkiye’ye geri getirmek için verdiği çabayı anlatan bir anektot paylaştı. Hiçbir siyasi partiye yakınlık göstermediğinden bahseden Türksel, Devlete hizmette sınır tanımayacaklarını altını çizerek söyledi.
Anma gecesi tarihsel bilgiler aktaran taih profesörlerinin söyleşisi ile devam etti.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.