Diziler Türkiye`yi Dünya`ya taşıdı

Diziler Türkiye`yi Dünya`ya taşıdı

TUROB, Türk dizilerinin yapımcı ve oyuncularına teşekkür plaketi verdi.

 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ``Türkiye sineması için yeni bir kanun hazırlığımız var, Bakanlar Kurulu`na geçtiğimiz hafta sevk ettim ve sanıyorum önümüzdeki toplantılarda bunun sunumunu yapacağım`` dedi.

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye`nin tanıtımına katkı sağlayan ve turizmin gelişmesinde önemli rol oynayan başarılı Türk dizilerinin yapımcı ve oyuncularına teşekkür plâketi verdi.
 
Yeni sinema kanunu hazırlığı başladı
Son yıllarda Türkiye sinemasını desteklemeye çalıştıklarını ifade eden Günay, yeni bir sinema kanunu hazırlığında olduklarını anlattı.
Dizilerle çok yakın bağlarının yeni yeni kurulduğunu aktaran Günay, ``Diziler, kendiliğinden Türkiye`yi dünyaya çıkardılar. Önceki yıllarda birçok dizinin adını ve oyuncularını ben yurt dışından öğrendim. Önce orada telâffuz edildiğini duydum, merak edip bakmaya başladım. Orta Doğu`nun güneyinden Rusya`ya kadar, Asya ortalarından Avrupa`nın ortalarına kadar birçok bakan arkadaşım bana espri yapıyor. `Biz gezilerimizi ve toplantılarımızı sizin dizilerinize göre ayarlıyoruz` diyor. Bu çok güzel bir gelişme. 2006`dan bu yana da devlet sinemaya bir destek veriyor. Tabi sinema çok büyük bir sektör… 1990`dan 2005`e kadar sinemaya devletin verdiği destek 5 milyon TL civarındaymış. Biz 2006`dan bu yana galiba 110 milyon civarında desteğe çıkardık. Bu, çorbaya daha fazla tuz katma, daha fazla katkı yapma anlamına geliyor. Türkiye sineması için yeni bir kanun hazırlığımız var, Bakanlar Kurulu`na geçtiğimiz hafta sevk ettim ve sanıyorum önümüzdeki toplantılarda bunun sunumunu yapacağım`` dedi.
 
Törende, konuşmaların ardından Kurtlar Vadisi, Kuzey Güney, Ezel, Suskunlar, Binbir Gece, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Yalan Dünya adlı dizilerin yapımcı ve oyuncularına teşekkür plaketi verildi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.