Doğan: "İçim yanıyor"

Doğan: "İçim yanıyor"

Hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, “Vakitsiz gitti, benim içim yanıyor” dedi.

  Mehmet Ali Birand’ın eşi Cemre Birand ve oğlu Umur Birand, Kavacık’taki evlerinde taziyeleri kabul etmeye devam ediyor. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da Birand ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından açıklama yapan Doğan, “Mehmet Ali Birand önemli bir isimdi. Benim 35 yıllık arkadaşımdı. Mesleğe ilk girdiğim günden beri beraber olduk. Çok başarılıydı. Haber için yapamayacağı şey yoktu. Mehmet Ali için dünyada tek bir şey vardı; o da haber. Ölümü de göze alırdı. Bir slogan üretmiştik; ‘duyduğumuzu değil, gördüğümüzü yazacağız’ diye” diye konuştu.


  Mehmet Ali Birand’ın yerinin kolay kolay doldurulmayacağını anlatan Doğan, “Sizin gibi gençlerin idolü olacak. İleride hepiniz Mehmet Ali Birand’ın ekolü olarak yetişmeye çalışacaksınız. Vakitsiz gitti, benim içim yanıyor. Nur içinde yatsın” dedi.

  Yayın kurulunun sahibi olarak Birand’a hiç müdahale etmediğini belirten Aydın Doğan, “Ama arkadaş olarak çok eleştirdiğim olurdu. Benim çalışanım olmasının yanında yakın dostumdu, arkadaşımdı. Ailece de yakındık. Beraber tatile giderdik. Mesleğine müdahale edilmesini gerektiren bir adam değildi” şeklinde konuştu. Doğan, Birand’ın haberciliğinde dürüst olduğunu belirterek, “Kimse ‘dürüst habercilik yapmadı’ diyemez” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.