Doğayı Yok Eden De Kurtaracak Olan Da Teknoloji

Doğayı Yok Eden De Kurtaracak Olan Da Teknoloji

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Çevre Kulübü tarafından düzenlenen ‘Yeşil Sektör Günleri’nde doğayı yok etme aşamasına gelmiş teknolojinin günümüzde doğayı kurtaracak bir araç olarak kullanılabileceği dile getirildi

  YTÜ, çevre ve enerji konusunda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu sene 2.’si düzenlenen Yeşil Sektör Seminer Günleri ile çevre ve enerji konularını gündemine alan YTÜ Çevre Kulübü, sektörün önemli firma ve isimlerinin çevreci yaklaşımlarını öğrenciler ile buluşturdu. Birçok firmanın katıldığı Yeşil Sektör Günleri, ‘Sektörün devlerinden çevreci yaklaşımlar’ sloganıyla ilgi odağı haline geldi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, yenilenebilir bir çevre ve enerji kaynakları ile geri dönüşümlü atıklar konusunda herkesin birey olarak sorumluluklarının olduğunu hatırlattı. Özellikle çevre mühendislerinin bu konularda önemli konumda olduğunun altını çizen Öztürk, bu gibi etkinliklerin devamlılık sağlaması gerektiğini belirtti.

Etkinliğin beklediklerinden çok daha fazla ilgi gördüğünü ifade eden YTÜ Çevre Kulübü Başkanı Tuğçe Boztaş ise, gerek sektör temsilcileri, gerekse öğrencilerin çevre konularına dair ilgisinin sevindirici olduğunu söyledi. Boztaş, 2014’ün Mart ayında gerçekleşecek bir sonraki etkinlikte çıtayı daha da yükselteceklerini ifade ederek, “Etkinlikte en dikkat çeken unsur, doğayı yok etme aşamasına gelmiş teknolojinin günümüzde doğayı kurtaracak bir araç olarak kullanılabileceğinin benimsenmesi olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.